Sport

Rok za novi kalendar OI u Tokiju do kraja maja

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i organizacioni odbor Igara u Tokiju odredili su da se do kraja maja napravi novi plan za uspešno održavanje takmičenja i da se pripremi novi kalendar.

Pronalazak načina da se smanje troškovi nastali usred odlaganja je jedan od važnijih ciljeva, ali da to ne utiče na kvalitet servisa.

„Na ovaj način, MOK je jasno pokazao svoju odlučnost i posvećenost da se OI u Tokiju uspešno održe iduće godine i stao je na put spekulacijama koje su se prethodnih dana pojavile u medijima širom sveta o mogućnostima ponovnog odlaganja OI“, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije (MOK).

Sve organizacije u sistemu MOK-a su počele sa prilagodjavanjem kalendara.

Mediteranske igre u Oranu su se pomerile za 2022. godinu.

„Verujemo da Olimpijske igre mogu da budu svetla tačka u ovim vremenima i da je olimpijski plamen svetlo na kraju tunela u kojem se svi trenutno nalazimo. Zajednička radna grupa daće sve od sebe kako bismo uspeli u tome i uspešno prevazišli ovaj izazov“,
izjavio je predsednik koordinacione komisije MOK-a Džon Kouts.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta naredne godine.

IZVOR: Beta

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend