Sport

Rukometni savez poništio sezonu i proširio ARKUS ligu, o toj odluci razgovarali smo sa trenerom Rudara iz Kostolca

Rukometni savez Srbije je na sednici upravnog odbora doneo odluku o poništenju prvenstva u ARKUS ligi Srbije. Jedini predstavnik, sa teritorije grada Požarevca, u najjačem rukometnom takmičenju je ekipa Rudara iz Kostolca koja je pre prekida prvenstva bila na 6 poziciji na tebeli. Tim mestom su Kostolčani izjednačili svoj najbolji plasman.
pixabay/ilustracija

Na sednici je pored poništenja lige doneta odluku da se liga dodatno proširi za dva mesta pa bi trebalo da sledeće sezone Arkus liga broji 16 klubova.

Zbog ove odluke Boom93 razgovarao je sa Draganom Ajdačićem trenerom prve ekipe Rukometnog kluba Rudar iz Kostolca.

Boom93: Rudar je ove sezone izjednačio najbolji plasman na tabeli. Kolo pre kraja vi ste bili na 6 poziciji.

Dragan Ajdačić:  Ovo je dobar rezultat sa obzirom da smo imali dosta problema zbog radova u hali u Kostolcu pa smo delom, koliko nam je bilo omogućeno, trenirali u Požarevcu. Sve u svemu prezadovoljni smo ostvarenim rezultatom i što nije dolazilo u pitanje opstanak u ligi. Mi smo premašili cilj koji smo bili zacrtali na početku sezone.

Dragan Ajdačić, trener RK Rudar iz Kostolca

Boom93: Pretpostavljam da je nastao problem oko play off-a, pošto se Vojvodina i Metaloplastika takmiče u SEHA regionalnoj ligi pa se kasnije priključuju u borbi za titulu?

Dragan Ajdaćić: Morao bi da se igra taj play off, međutim na ekipu Rudara to ne bi dodatno uticalo. Mi smo izbegli da igramo play out. Što se tiče nas mi bi igrali za plasman od 6 do 9 mesta na tabeli. Što u opšte nije bitno pošto su naše ambicije bile opstanak u ligi.

Boom93: Koronavirus je poremetio sve od takmičarske do finasijske strane. Da li možete da zadržite tim od ove sezone i da li imate dovoljno finasijskih sredstava i snage da se pojačate za sledeću?

Dragan Ajdačić: Malo je to problematično pošto je sve neizvesno sa finasiranjem. Nama su Grad Požarevac i gradska opština Kostolac jedini finasijeri, pošto EPS odavno umanjio finasije i one su minimalne. Sve zavisi da li će grad i opština imati ista ili veća sredstva, bojimo se da neće imati manja. Od toga puno  zavisi kakvu ćemo ekipu imati. Mi smo i ovako sa dosta malim sredstvima uspevali da održimo tim, ako se nešto promeni onda će biti problema. Nama i jeste osnovni cilj da zadržimo igrače koje su igrali ove sezone.

Ako se liga proširi ko bi se u nju plasirao?

Prema rezultatima pre prekida lige u SuperB ligi grupa Sever-Centar na prvoj poziciji je ekipa Jugovića koja je samo za bod bolje plasiana od Mačve iz Bogatića. Što se tiče SuperB lige grupa Istok-Zapad na prvoj poziciji je ekipa Radničkog 1964 iz Kragujevca koja je dva boda bolja od ekipe Hajduk Veljka iz Negotina.

Boom93: Za četvrtak 21. maj najavljen je sastanak ARKSU lige. Već je doneta odluku o proširenju i sledeće sezone ova liga biti proširena za dva kluba iz Super B liga.

Dragan Ajdačić: Najavljuje se to proširenje lige što i možda nije baš dobro pošto povećava troškove i malo je razuđen taj kvalitet. Moje lično mišljenje je da nisam baš za to proširenje jer nema baš ni logike. Najavljuje se da čak i ako bude proširenja onda bi sledeće godine iz ARKUS lige ispadala 4 kluba, onda ne znam zašto se čini taj ustupak proširenja, ako već sledeće godine hoće da vrate isti sistem takmičenja. Kad bi se pravilo proširenje, moje mišljenje je, da bi trebalo da ostane taj broj klubova, da ispadaju dva i da se ne igraju više play out i play off jer ima sasvim dovoljno ekipa. To je moje mišljenje i mislim da je i to stav našeg kluba.

Marko Veljković/Boom93

Boom93: To će se više znati na sutrašnjem sastanku ARKUS lige?

Dragan Ajdačić: Verovatno će se glasati po pitanju tog proširenja i da li su saglasni klubovi. Ja mislim da većina klubova nije saglasna, ali opet o tome na kraju odlučuje  Rukometni savez Srbije, tako da videćemo sutra šta će se desiti.

Sastanak klubova ARKUS lige zakazan je četvrtak 21. maj.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend