Sport

Senad Marić: Ovaj tim Mladog radnika može do vrha tabele

Posle više meseci danas počinju takmičenja u Srpskim fudbalskim ligama. Jedini predstavnik sa teritorije grada u Srpskoj ligi Zapad je ekipa Mladog radnika 1926 iz Požarevca.
Boom93/Arhivska fotografija

Senad Marić, predsednik Upravnog odbora Mladog radnika za Boom93 kaže da je prekid lige zbog epidemije koronavirus bio jedan veliki „šamar“ za fudbal ne samo u Srbiji nego i u svetu. Zbog prekida lige Požarevljani su se našli u zoni ispadanja i prekrejanjem Super i Prve lige Srbije otvorila su se neka mesta u Srpskoj ligi pa je ekipa Mladog radnika ostala u ovom rangu takmičenja.

„To nam je bila jedna velika opomena i mi smo za novu sezonu obnovili tim. Nama su bile prioritet mlađe selekcije kluba gde smo postavili za trenera proverene stučnjake, ali ujedno smo radili na tome da naše mlađe igrače koji su igrali za druge ekipa vratimo u klub. U tome smo uspeli i za novu sezonu smo 8 igrača iz omladinskog pogona priključili prvom timu“ kazao je Marić.

Trener je ostao Žarko Jovanović, a novi kapiten tima je Predrag Luka.

„Očekujem od ove renovirane ekipe visok plasman i trudićemo se da se borimo za vrh tabele. Pred početak sezone dogovor sa igračima je bio da onaj ko ne misli ili nema želju da bude prvi može slobodno da promeni sredinu. U klubu vlada dobra atmosfera i u svlačionici i na terenu. U pripremnom periodu odrigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica. Neke smo utakmice pobedili neke igrali nerešeno dok smo poslednju u Mladenovcu izgubili sa 2:1. Te kontrolne utakmice nisu baš neko merilo, ali ono što se vidi jeste da fizionomija tima dobra i da u ekipi postoji jedan dobar takmičarski duh“ istakao je Senad Marić.

Boom93/Marko Veljković

On je dodao da je klub napustilo nekoliko igrača i da se klub dodatno pojačao skoro sve linije tima.

„Pred ovu sezonu promenili smo golmanski par. Zbog kršenja discipline kluba ispisnicu dobio je prošlogodišnji prvi čuvar mreže, a novi prvi golman je Vladimir Dizdarević. On je prošle godine branio za klub sa Malte. Takođe doveden je i mladi golman iz Teleoptika Damjanović i on konkuriše za prvog golmana omladinskog pogona. Dodatno smo pojačali odbranu, od prošle godine jedino je ostao Žilović, a doveden je Stanić bivši igrač Smedereva i Proletera iz Mihajlovca. Došao je i Miović koji takođe nekad nastupao u Smederevu. Vratili smo našeg mladog igrača koji je prošle sezone nastupao za Rabrova. Vezni deo ekipe pojačali smo sa Požarevljaninom Đorđevićem koji igrao za Brodarac i takođe vratili smo u tim Krstića  i Markovića koji su nastupali za Voždovac. U timu su i Sokolović, Janković, Matović, Ivošević, Pujkilović, Miladinović, Mladenović koji su mladi igrači i dodatno će upotpuniti tim“ naglasio je Marić.

Senad Marić je kazao da se zbog epidemije koronavirusa klub i sa finasijske strane dodatno prilagođava situaciji.

Predrag Luka, novi kapiten Mladog radnika 1926

„Finasijski problem u sportu je uvek bio. Nadamo se da ćemo uspeti da prevaziđemo ovu sezonu. Takođe se nadamo pomoći grada kao i uz pomoć sponzora i našim ličnim sredstvima ćemo se potruditi da sezonu privedemo kraju. Ponašamo se domaćinski, ne trošimo novac na ono što nam ne treba. Nismo dovodili neke igrače bez potrebe, dovodili smo samo na onim pozicijama na kojima su nam stvarno bili potrebni. Smanjili smo igrači kada od prošle godine sa 25 sada na 22 igrača. Opet napominjem među tih 22 igrača su 8 igrača iz omladinskog pogona. Želja nam je da od tih 8 omladinaca minimum četvorica budu standardni prvotimci u proleće“ rekao je Marić.

Ekipa Mladog radnika 1926 igra prvu svoju takmičarsku utakmicu u sezoni 2020/2021 u nedelju 16. avgusta. Oni će u sklopu Srpske lige Zapad putovati u Rašku gde će se sastati sa timom Bana.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend