Sport

Sloga iz Petrovca na Mlavi ispala iz Srpske lige

Posle odigranih utakmica baraža za popunu Prve lige Srbije ekipa Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi ispala je iz Srpske fudbalske lige grupa Zapad.

Ove godine iz Srpske lige je ispalo 7 klubova dok bi osmi klub ispao u samo u slučaju neuspešnog baraža za plasman u Prvu ligu Srbije prvoplasiranog tima iz ove Srpske lige. U timu Sloge iz Petrovca na Mlavi čekali su ishod baraža pošto su u prevnstvu zauzeli 11 mesto na tabeli, odnosno poziciju koja je osma od pozadi.

Sloga iz Požege je u baražu za popunu Prve lige igrala sa osvajačem prvog mesta Srpske lige Istok ekipom Timoka iz Zaječara. U dve odigrane utakmice baraža tim Timoka je ukupnim rezultatom od 2:1 bio bolji i plasirao se u Prvu ligu, dok je Sloga iz Požege ostala u Srpskoj ligi Zapad.

Ovaj rezultat nije išao na ruku Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi i oni su ispali iz Srpske lige u fudbalsku zonu Podunavsko – Šumadijsku.

Sledeće sezone sa teritorije Braničevskog okruga u ovoj ligi igraće dva kluba, Mladi radnik 1926 iz Požarevca i RSK iz Rabrova.

Ako ne bude ne planiranih odustajanja klubova od ovog ranga takmičenja Srpska liga Zapad sledeće sezone izgledaće ovako: Borac 1926 Čačak, Budućnost Arilje, Sloboda Užice, Jedinstvo Ub, Mačva 1926 Bogatić, Mladi radnik 1926 Požarevac, Rađevac Krupanj, Real Podunavci, RSK Rabrovo, Sloga Bajina Bašta, Sloga Kraljevo, Sloga Požega, Smederevo 1924, Sušica Kragujevac, Takovo Gornji Milanovac, Trepča Kosovska Mitrovica.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend