Sport

Superliga i Prva liga ponovo počinju 30. maja, završena prvenstva u nižim rangovima

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke za srpski klupski fudbal.
pixabay/ilustracija

Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Šta će biti sa Mladim radnikom?

Prema odluci Odbora za hitna pitanja lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Fudbalski klub Mladi radnik 1926 iz Požarevca je odigrao u Srpskoj fudbalskoj ligi Zapad 19. kola. U poslednjem kolu koje je odigrano 14. marta Požarevljani su poraženi od Šumadije iz Arandjelovca sa 1:0. Ekipa Mladog radnika kada je prekinuto prvenstvo se nalazila  na 16. mestu  na tabeli.

Kako je ranije za Sportski žurnal rekao Rade Popović, generalni sekretar Fudbalskog saveza zapadne Srbije da je Srpska liga zapad specifično takmičenje.

„Srpska liga Zapad je jedina liga u trećem rangu takmičenja koja broji 18 klubova i ima obavezu da se sledeće sezone u ovoj ligi nalazi 16 klubova. To znači  da bi čak 6 klubova moralo u niži rang takmičenja“ kaže Popović za Sportski žurnal.

Kakva će biti odluka ovog saveza znaće se se u narednim danima.

IZVOR: Fudbalski savez Srbije

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend