Sport

U kojim fudbalskim ligama će se takmičiti klubovi sa teritorije grada?

Epidemija koronavirusa je, pored ostalih aspekata života, poremetila i sam sportski život. Fudbalske lige, osim Super i Prve lige, prekinute su i završene za „zelenim stolom“.

Zbog malog broja odigranih utakmica u nižim fudbalskim takmičenja došlo je do popunjavanja liga odlukama fudbalskih saveza. Klubovi sa teritorije grada mahom su zadržali pozicije u ligama u kojima su bili i prošle godine.

Najbolje rangirani predstavnik iz Požarevca je klub Mladi radnik 1926. Ovaj klub će se i ove godine takmičiti u Srpskoj fudbalskoj ligi grupa Zapad. Posle prekida lige u martu Požarevljani su bili ispod crte za opstanak u ligi. Ipak odlukom Fudbalskog saveza zapadne Srbije Požarevljani će se i u sezoni 2020/2021 takmičiti u ovoj ligi. Ovogodišnja Srpska liga Zapad imaće 18 klubova i biće dosta teža nego prošla, pošto se u njoj nalaze bivši superligaški i prvoligaški timovi. Požarevljani će ove godine nadmetati i sa komšijskim rivalima ekipama Smedereva i Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi.

U nižem rangu takmičenja, odnosno u zoni „Podunavsko – Šumadijska“ nema klubova sa teritorije grada, ali će se takmičiti 7 klubova iz Braničevskog okruga. Predstojeće sezone nastupiće FK Pomoravlje 1946 iz Vlaškog dola koje je u predhodnoj sezoni, do prekida prvenstva, bilo ubedljivo prvo sa 44 osvojena boda. Ipak zbog ne ispunjavanja uslova ovaj klub nije obezbedio plasman u viši rang. U ovoj ligi nastupiće i RSK Rabrovo koje je prošle sezone nastupalo u Srpskoj fudbalskoj ligi Zapad. Takođe u sledećoj sezoni svoje duele imaće i Zvižd iz Kučeva, Rudar iz Stamnice, VGSK iz Velikog Gradišta, Borac iz Žabara i kao prvak Braničevske okružne lige Đerdap iz Golupca. Za razliku od prošle ove sezone zona „Podunavsko-Šumadijska“ broji 18 klubova.

I ove sezone Braničevska okružna liga imaće 16 klubova i u njoj će nastupiti pet klubova sa teritorije grada. Drugoplasirani klub iz prošle sezone tim Rudara 2001 iz Kostolca nastupiće i u ovoj sezoni. Pored Rudara za viši rang boriće se i Železničar iz Požarevca koji je prošle godine zauzeo 8 mesto. Pored ovih klubova nastupiće i Borac Klenovnik, Sloga Lučica i Obilić iz Živice.

Medjuopštinska fudbalska liga grupa Dunav predstojeće sezone brojaće 16 timova i u ovoj ligi nastupiće 7 klubova sa teritorije Požarevca. U ligi nastupiće Vihor Maljurevac, Mlava Bratinac, Dizel Bare, Napredak Poljana, Stig 1955 Beranje, Ljubičevo i prvak Gradske fudbalske lige Požarevac ekipa Batovca.

Na početku sezone bez publike

Krizni štab je naveo da se fudbalska takmičenja mogu održavati bez prisustva publike, uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite stanovništa od korona virusa.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend