Sport

UEFA postavila rok: Odluke o nastavku liga do 25. maja

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je obavestila sve svoje članice da do 25. maja treba da donesu odluku hoće li se ili neće nastaviti domaća prvenstva.

Zbog panedmije koronavirusa, fudbal je stao u Evropi. U utorak je potvrđeno da je završeno prvenstvo u Francuskoj, a prethodno je objavljeno da su sezone gotove i u Holandiji i Belgiji.

U pismu koje je upućeno svim članicama UEFA, predsednik Aleksandar Čeferin napisao je da svaka liga koja otkaže sezonu mora da dostavi spsak timova koji su se kvalifikovali za evropska klupska takmičenja do 25. maja. To znači da sve lige do tada moraju da odluče hoće li se sezone nastaviti ili ne.

“Nacionalni savezi ili lige bi trebalo do 25. maja da dostave UEFA svoje planove za nastavak domaćih prenstava, uključujući i datum kada bi to moglo da se dogodi i u kom formatu će takmičenje biti održano do kraja”, poručio je Čeferin.

Kako se dodaje, UEFA je ovaj datum odredila pošto je sastanak izvršnog odbora zakazan za dva dana kasnije i tada bi trebalo da budu donete odluke o takmičenjima u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

IZVOR: N1

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend