Sport

Zašto su selektori ženskih fudbalskih reprezentacija posetili Požarevac?

Vladimir Jovanović i Predrag Grozdanović
Jučerašnju utakmicu Kupa Srbije između ŽFK Požarevac i ŽFK Spartak pratili su selektor ženske A reprezentacije Predrag Grozdanović i pomoćnik selektora ženske futsal reprezentacije Vladimir Jovanović.

Oni su posetili Požarevac i pratili igračice Požarevca i Spartaka koji igraju ili su kandidati za A i futsal reprezentaciju Srbije.

Predraga Grozdanović rekao da je ženski fudbal trenutno u Srbiji u usponu.

„Dosta pozitivnih stvari se tu dešava, ima pomaka i mnogo je bolja organizacija takmičenja. Ekipa Spartaka je već dugi niz godina dobro organizovan klub  i dobro je što se pojavljulju ekipe tipa Požarevca koje će u nekoj skorijoj budućnosti pokušati da ugroze tim Spartaka. Impozanti su su rezultati Požarevca u poslednje vreme, gde je ovaj ženski fudbalski klub dokazao da ima kvalitet i da će sigurno u novom prvenstvu pružiti još bilje partije. Nadam se da će sledeće sezone ekipa Požarevca biti u play off-u, a ne u play out-u kao što je slučaj ove godine i da će postati stabilan superligaš koji će se uključiti u borbi za titulu“ istakao je Grozdanović.

Požarevljanke zaustavljene u četvrtfinalu Kupa

U utakmici četvrtfinala Kupa Srbije za žene aktuelni šampion Srbije ekipa Spartaka iz Subotice slavio je protiv ŽFK Požarevca sa 5:1

Vladimir Jovanović je kazao da su utakmicu posetili iz zadovoljstva, ali i poslovno.

„Mislim da je Požarevac grad futsala, fudbala kako u muškoj tako i u ženskoj reprezentaciji. Ja kao neko ko je u futsalu mislim da smo na pravom putu i da je jednostavno Fudbalski savez Srbije prepoznao priču. Iz ekipe Požarevca imamo par reprezentativki u futsal reprezentaciji Srbije i prepoznata je priča da jednostavno futsal i fudbal mogu zajedno i da ćemo raditi na tom planu da dečaci i devojčice krenu sa futsalom.

Ekipa Ženskog fudbalskog kluba Požarevca u svom timu ima tri A reprezentativke Mariju Vuković, Ninu Matejić i Andrijanu Tršić. Dok za futsal reprezentaciju Srbije nastupaju Marija Vuković i Andirjana Tršić.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend