Film

Bioskopi u Srbiji ostaju zatvoreni i u julu, moguće otvaranje polovinom avgusta

Bioskopi ostaju zatvoreni zbog pogoršavanja situacije sa koronavirusom, a direktor Kombank dvorane i distributerske kuće "Megakom film" Igor Stanković kaže da je trenutno nemoguće predvideti kada ćemo ponovo gledati filmove u salama.

“Tokom jula sigurno neće biti otvaranja bioskopa. Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. U Kaliforniji ne samo što je pomereno otvaranje bioskopskih sala, nego su u devet oblasti zatvorili barove. Vraćaju se mere koje kod nas još uvek nisu vraćene, a verovatno hoće”, rekao je Stanković za Nova.rs.

U svetu, pa i u Srbiji, prikazivači filmova očekivali su da visokobudžetni filmovi “Tenet” Kristofera Nolana i “Mulan” Niki Karo sredinom jula, kako je bilo najvljivano, ožive bioskope i posle tri meseca vanrednog stanja vrate publiku u bioskope, međutim, njihova distribucija je odložena za 12. i 24. avgust.

“Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razlog za otvaranje bioskopa”, rekao je Stanković.

Biće pomerena i akcija “Povratak u bioskop”, koja je trebalo da od 1. do 15. jula u bioskopskim dvoranama omogući publici da u gradovima širom Srbije pogleda omiljene filmove pre dolaska novih naslova.

“Preostaje nam da tokom jula iz automobila nastavimo da gledamo filmove na Adi, u drajv-in bioskopu. Drugačije je za sada nemoguće. Nema još uvek ničega što bi nam ukazalo da ima svetla na kraju tunela. Ne vidimo još kraj tog tunela”, zaključio je Stanković.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend