Film

Dizni odlaže premijerno prikazivanje filma „Mulan“

Kompanija Volt Dizni odložila je premijerno prikazivanje novog akcionog filma "Mulan" do 21. avgusta, navodi se u saopštenju, što ne odgovara vlasnicima bioskopskih dvorana koji blokbasterima žele da ponovo privuku što više publike u svoje dvorane usred pandemije koronavirusa.
Youtube screenshot

„Mulan“ je u bioskopima trebalo da počne da se prikazuje u martu, ali tada je prikazivanje odloženo za 24. jul. U međuvremenu su zbog pandemije koronavirusa zatvoreni bioskopi širom sveta.

„Premda je pandemija uticala na izmenu naših planova, kada je posredi premijerno prikazivanje filma ‘Mulan’, mi ćemo i dalje biti fleksibilni u skladu s okolnostima. Novonastala situacija nije izmenila naše uverenje da je reč o moćnom filmu koji svetu odašilje univerzalnu poruku o nadi i o upornosti“, kazali su kopredsedavajući Studija Walt Disney, Alan Horn i Alan Bergman.

„Mulan“ je 200 miliona dolara vredan rimejk Diznijevog animiranog klasika u kojemu se u glavnoj ulozi pojavljuje Yifei Liu.

Koronavirus je opustošio američke bioskope, koji su zatvoreni još sredinom marta, kada su otpuštene desetine hiljada, a njihovi vlasnici morali su se zadužiti da bi opstali.

U SAD trenutno je zatvoreno oko 780 bioskopa. Filmska industrija nada se da će se oni otvoriti za posetioce u julu uz sve potrebne mere zaštite.

Ali, filmski radnici iz Los Anđelesa i Njujorka, dva najveća američka filmska tržišta još nisu odredili datum ponovnog otvaranja bioskopa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend