Film

Festival Slobodnu zonu otvara Kejvov “Idiot Prayer”

Filmski festival Slobodna zona biće održan od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će 5. novembra svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma "Idiot Prayer" u Kombank dvorani u 19 časova.
Youtube screenshot

Ovaj muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna 2020. godine, neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji, sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu.

Za nešto više od sat i po, bez podrške Bad Seeds, Kejv za klavirom prolazi kroz sve faze karijere, od najranijih albuma do najnovijeg albuma Ghosteen, ali i pesama nastalih u okviru benda Grinderman.

“Idiot Prayer” je mnogo više od koncertnog filma. U njemu je sačuvan trenutak, u vremenu koje će biti zapamćeno kao prelomno. Toj praznini u kojoj se iznenada našlo čitavo čovečanstvo obraća se Kejv, u ovom nastupu snimljenom u kontinuitetu, koji će 5. novembra videti istovremeno publika širom sveta.

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti online platformu KinoKauch, preko koje će publika širom Srbije moći da prati filmski program festivala (www.kinokauch.com).

Projekcije će u Beogradu biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (Svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici.

U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx-u.

Karte za Svečano otvaranje mogu se kupiti od 12. oktobra na biletarnicama Kombank dvorane.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend