Film

Film “Otac” Srdana Golubovica osvojio glavnu nagradu na festivalu u Monpeljeu

Film „Otac“, u režiji Srdana Golubovića, osvojio je još jedno prestižno priznanje - glavnu nagradu na 42. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu.
Youtube screenshot

Kako je saopšteno, filmu je odlukom stručnog žirija pripala nagrada “Zlatna Antigona”, u takmičarskom programu dugometražnog igranog filma.

Potresna priča inspirisana istinitim događajima, pretočena u filmski narativ, odlukom stručnog žirija ovenčana je nagradom, “Zlatna Antigona”, u takmičarskom programu dugometražnog igranog filma.

Nakon premijere na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, gde je film osvojio dve nagrade, ovo ostvarenje nastavilo je da niže priznanja – „Zlatna vrata“ na Pula film festivalu, odličje za najbolji međunarodni narativni film na 21. Međunarodnom filmskom festivalu u Kalgariju, kao i Prvu nagradu na 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).

Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a ostale su poverene Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću. Prvi put na filmu našli su se i Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Film su podržali Filmski centar Srbije, nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, filmski fondovi Hrvatske, Slovenije i BiH, Arte France i ZDF Arte, kao i evropski fond Eurimages za koprodukcije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend