Film

“Otac” Srdana Golubovića dobitnik nagrade publike na Pulskom festivalu

Film "Tereza37" Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskom filmskom festivalu, nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala je filmu "Otac" Srdana Golubovića, a po prvi put u istoriji tog festivala publika je glasala jedinstvenom ocenom - 5.0.
Youtube screenshot

Golubovićevom ostvarenju pripala je još jedna nagrada – Zlatna Arena za glumačko ostvarenje, i to Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu “Otac”, a dodeljena je u konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija.

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film “Ribanje i ribarsko prigovaranje” reditelja Milana Trenca – za najbolju mušku glavnu ulogu Radetu Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja, te za muziku Igoru Paru.

Filmu “Mater” reditelja Jure Pavlovića pripale su dve Zlatne Arene – za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada “Breza” za najboljeg debitanta, dok su filmu “Mare” rediteljke Andree Štake Zlatne Arene dodeljene za kostimografiju i za scenografiju.

Zlatnu Arenu za vizuelne efekte u filmu dodeljena je Vedranu Štefanu za film “Ideš ? idem” Ljube Zdjelarevića.

O nagradama je odlučiovao žiri na čelu sa Linom Kežić i članovima Danom Budisavljević, Ksenijom Marinković, Vesnom Mort i Dankom Vučinovićem.

Nagrade će dobitnicima biti uručene u petak uveče u pulskoj Areni, pre prikazivanja filma “Berge istra”, objavila je Hrvatska radio-televizija.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend