Film

Počelo snimanje filma „Leto kada sam naučila da letim“

Na bazenu SC ‘’Milan Gale Muškatirović’’ u Beogradu je počelo snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića - "Leto kada sam naučila da letim".
SC Milan Gale Muškatirović

Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za decu i mlade Jasminke Petrović.

Emotivna priča prati devojčicu Sofiju tokom njenog letovanja sa bakom na Hvaru. Naizgled dosadno letovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, a raspust će pretvoriti u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović dok će joj podršku pružiti poznata imena, Olga Odanović i Žarko Laušević.

„Iako je ovo film namenjen pre svega deci, u mom rediteljskom pristupu neće se osetiti podilaženje. Kroz osećanje spoznaje, sreće, a ponekad i “tuge”, gradim glavni lik Sofije i priču oko nje. To su neprocenjivi trenuci odrastanja i očekivanja kroz koje smo svi prošli, a danas prolaze neki novi klinci“, izjavio je Andrić.

Film “Leto kada sam naučila da letim” realizuje se u ko-produkciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke, a uz podršku fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Premijera je planirana za septembar 2021. godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend