Film

“Seks i grad” dobija novu glumicu

Youtube screenshot
Glumica Nikol Ari Parker angažovana je kao zamena za Kim Katral u novim epizodama kultne serije Seks i grad nakon niza negativnih reakcija na vest da u nastavku serije, koja je obeležila čitavu eru, neće biti jednog od najvažnijih likova, Samante Džouns, piše Gardijan.

Ari Parker, javnosti najpoznatija po ulogama u seriji “Empire” i filmu Paula Tomasa “Kralj pornića”, zamijeniće Kim Katral kao četvrta članica poznate grupe prijateljica iz Njujorka. Ali, Parker neće glumiti Samantu, već novu najbolju prijateljicu Keri Bredšo, autorku dokumentaraca “Lisu Todd Wexley”.

Nove epizode nazvane “And Just Like That…” produciraće tri glumice iz originalne postave Sara Džesika Parker, Kristin Dejvis i Sitnija Nikson, ali i reditelj i producent je Majkl Patrik King.

Još u vreme dok je serija bila na vrhuncu popularnosti, povremeno su stizale vesti o netrpeljivosti među glavnim glumicama. Pre dve godine Kim Katral je rekla kako oseća da je, što se nje tiče, serija “Seks i grad” gotova.

“Toliko sam dugo glumila Samantu Džouns jer jako volim Seks i grad”, rekla je. “To je na puno načina bio pravi blagoslov, ali nakon drugog filma bilo mi je dosta. Nisam mogla da razumem zašto me jednostavno ne zamene drugom glumicom umesto da me gnjave. Ne znači ne!”, rekla je Katral.

Temeljena na knjizi Kendis Bušnel, radnja serije “Seks i grad” vrti se oko modom opsednute kolumnistkinje Keri (Parker) i njene tri prijateljice Mirande (Nikson), Šarlot (Dejvis) i Samante (Katral). Prvi je put prikazana 1998. godine, a tokom šest godina osvojila je sedam Emija i osam Zlatnih globusa.

Nakon što je u januaru najavljeno snimanje novih epizoda, mnogi su rekli kako sada serija, koja je nekada pomerala granice, deluje pomalo zastarelo i da je potrebno dodati raznovrsnost i napraviti neke kulturološke promene.

Čelsi Farles, autorka portala ‘”Every Outfit on Sex and the City” rekla je da je serija “bela da belja ne može da bude”.

“Nikada ni jedna ne-bela osoba nije bila stalna članica glumačke ekipe”, rekla je.

Zato će se, uz Ari Parker, u novim epizodama pojaviti i neki ne-beli likovi koje će glumiti Sara Ramirez, Karen Pitman i Sarita Čundri.

Producentska kuća “WarnerMedia” najavila je da će serija pratiti živote likova koji nakon komplikovanih tridesetih godina, cirkulišu kroz još komplikovaniju realnost i prijateljstvo u pedesetima.

Ukupno deset novih epizoda prikazivaće se na platformi HBO Max.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend