Film

Sve glasnija nagađanja: Novi Džejms Bond biće tamnoputa žena

Kruže glasine kako će Džejmsa Bonda, koji odlazi u zasluženu penziju, zamijeniti agentkinja 007, Lasana Lanč.
Youtube screenshot

Izuzetno dugovečna filmska franšiza o britanskom agentu 007, koja je započela još davne 1962. sa Šonom Konerijem i prvim filmom “Dr. No”, bliži se polagano svom kraju, barem u onom obliku na koji je njegova publika navikla proteklih šezdesetak godina, prenose brojni strani mediji.

S odlaskom Danijela Krejga, koji će uslediti s poslednjim filmom “Za smrt nema vremena”, umire i franšiza kakvu smo poznavali. Istovremeno, sve su glasnija nagađanja kako će Džejmsa, koji odlazi u zasluženu penziju, zameniti agentkinja 007, Lasana Lanč.

Harpers Bazar objavio je intervju s Lančovom, koja se našla i na naslovnoj strani. Predstavljaju je kao prvu tamnoputu ženu koja će imati glavnu ulogu u filmovima o Džejmsu Bondu. “Stara škola” mačističkih pristupa prema ženama, koji su gajili neki stariji Bondovi, danas je sve manje na ceni.

Glumica u poslednjem nastavku franšize igra Nomi, tajnu agentkinju koja će polako preuzeti glavnu ulogu od Krejga, a ostaje nam da vidimo hoće li i zaista postati centralno lice franšize. Podsetimo, puno se ove godine šuškalo i o tome kako je budući Bond Tom Hardi.

“Žena sam i nisam belkinja. Da je bilo koja tamnoputa žena na mom mestu, vodile bi se iste rasprave jer ovo je prilika za nešto revolucionarno i drago mi je da ću biti deo toga, uprkos tome što se suočavam s napadima i uvredama na svoj račun” izjavila je Lančova u spomenutom intervjuu.

Ona sama ne potvrđuje eksplicitno kako će preuzeti ulogu novog Bonda, ali sve upućuje na to da je upravo to slučaj, što su zaključili i brojni fanovi franšize.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend