Film

U pripremi rimejk filma “Čarobnjak iz Oza”

Youtube screenshot
U pripremi je nova adaptacija klasičnog romana "Čarobnjak iz Oza", koju će režirati Nikol Kasel. Film će se bazirati na romanu Limana Franka Bauma iz 1900. godine, fantastičnoj priči o devojčici Doroti i njenom kućnom ljubimcu, psiću Totu, koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu zemlju Oz.
Youtube screenshot

Producentska kuća “New Line Cinema” najavljuje “nov pristup” omiljenoj priči, uz obećanje da će klasični elementi, poput puta od žute cigle, Dorotinih crvenih cipelica i likova Strašila, Limenog čoveka, Drvoseče i Lava i ovaj put biti u središtu zbivanja.

Spominjući svoju rediteljsku ulogu u ovom rimejku, Kasel, koja je nedavno režirala dramu “Sky Atlantic”, kaže da će i nova verzija filma biti svojevrsna počast klasičnom filmu s Džudi Garland.

“Premda je mjuzikl iz 1939. godine deo mog dnk-a, osećam uzbuđenje i poniznost zbog odgovornosti koju preuzimam ponovno režirajući tu legendarnu priču. Pogodno je ovo za preispitivanje temeljnih životnih tema – potrage za hrabrošću, ljubavlju, mudrošću i domom, koje se čine tako potrebnima u vremenu u kojem živimo. Nestrpljivo iščekujem trenutak kad ću zaplesati zajedno s junacima svog detinjstva dok budemo popločavali novi put od žute cigle”, rekla je redateljka.

Poslednju verzija klasika na velike ekrane godine 2013. postavila je kompanija “Walt Disney”, okupivši brojne poznate glumce – Džejmsa Franka, Milu Kunis, Rejčel Vajz i Mišel Vilijams. Film je u bioskopima prošao prilično dobro, iako se nije svideo kritičarima.

Kasel iza sebe ima dva vrlo dobra filma, “Za ljubav nema leka” i “Woodsman”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend