Film

Umro glumac Boris Komnenić

Youtube/printscreen/Herceg Televizija
Glumac Boris Komnenić umro je u 64. godini nakon duge i teške bolesti, javili su danas beogradski mediji.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

Medju najupečatljivijim njegovim filmskim pojavama ostale su uloge u “Splavu meduze”, “Tajvanskoj kanasti”, “Direktnom prenosu”, ali i poslednjih godina u ostvarenjima “Flešbek”, “Miloš Branković”, “Uslovna sloboda”, “Sedam i po”, “Vratiće se rode”, “Sinđelići”, “Taksi bluz”, “Miris kiše na Balkanu”, “Žigosani u reketu”.

Iako gotovo da nije bilo serije poslednjih godina u kojoj se nije pojavio barem na kratko, široj javnosti ostaće u još dugom sećanju po prvoj većoj ulozi na televiziji i ujedno najprepoznatljivijem liku u njegovoj karijeri, ulozi Saše u porodičnoj televizijskoj seriji “Bolji život”.

Bio je prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a 2010. dobio je priznanje “Raša Plaović”, na 142. godišnjicu nacionalnog teatra.

Njegov staž na daskama Narodnog pozorišta, počeo je 1984. godine i tu je ostvario nepregledan broj rola koje se pamte, u predstavama “Konak”, “Kad su cvetale tikve”, “Mefistu”, “Život je san”, “San letnje noći”, “Uobraženi bolesnik”, “Figarova ženidba i razvod” i brojne druge.

Boris Komnenić rodjen je 29. marta 1957. godine u Puli, a nakon završene gimnazije u Beogradu, studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend