Film

“Vikend s ćaletom” stiže u bioskope

Iskonska priča o vezi oca i sina, ozbiljna duhovita drama, tako glumac Nenad Jezdić opisuje film "Vikend sa ćaletom", u kojem igra glavnu ulogu. Film "Vikend sa ćaletom" reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, premijerno će biti prikazan 29. oktobra.
MCF / Youtube screenshot

Novi film reditelja ostvarenja “Kad porastem biću kengur”, “Sedam i po”, “Čekaj me ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu” i “Smrdljiva bajka” biće ujedno i prva domaća komedija koja će se prikazivati u bioskopima od kako su oni ponovo otvoreni.

Film “Vikend sa ćaletom” govori o sredovečnom kriminalcu Kašiki (Nenad Jezdić), predosećajući da mu se bliži kraj, želi da provede vikend sa jedanaestogodišnjim sinom (Vasa Vraneš, prvi put na filmu). Pošto ga nije viđao pet godina jer je zbog “malih komplikacija” imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po “ubrzanom kursu” nauči svemu onome što smatra važnim za život i preživljavanje na ulici, a da iz sina “istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno”….

Pored njih dvojice, u ostalim ulogama su Bane Vidaković u ulozi najboljeg Kašikinog druga, Srna Lango, Anja Alač, Miodrag Miki Krstović, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Katarina Radivojević, Miljan Davidović, Svetlana Bojković i Boris Milivojević, a na filmu gostuje i fudbaler Vujadin Savić.

“Takav rigidan lik, strog, prek, užasno se otvori u 72 sata i epilog je da, kao nikada do tada, da ljubav iz sebe i primi ljubav. To je za mene bilo najrečitije u ovom scenariju”, kazao je Jezdić.

Ništa nije lepše u životu nego kad si emotivan, sadržajan i iskren, dodao je.

Reditelj Miroslav Momčilović rekao je da mu je inspiracija za ovaj film bila stara generacija beogradskih mangupa.

Glumac Bane Vidaković rekao je, govoreći o liku kojeg igra, da je teško popraviti prošlost.

“Ovi likovi imaju iskidane živote, koje je nemoguće popraviti. Ovo je urbana, ali ne gangsterska priča, već priča o ljubavi i odanosti”, dodao je.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend