Film

“Zoranov brk” glumcu Borisu Isakoviću

Žiri 29. Festivala "Dani Zorana Radmilovića" većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi "Zašto je poludeo gospodin R?", po tekstu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Boba Jelčića i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd.
Pozorište Zoran Radmilović

U obrazloženju žirija, koji su činili predsednik dr Miroslav Radonjić i Enver Petrovci i dr Duško Ljuština, se kaže: “Svedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i nenametljivim scenskim pokretom i gestikulacijom, Boris Isaković suvereno je i efektno oživeo kompleksni lik Gospodina R.”

Kako se navodi u saopštenju, žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet dodeli predstavi “Ružni, prljavi, zli” Beogradskog dramskog pozorišta.

“Scenografija Aleksandra Denića i kostimi Bjanke Adžić Ursulov na funkcionalan način otelotvorili su autentičnu atmosferu predstave ‘Ružni, prljavi, zli’ i izuzetno doprineli osobenoj ekspresivnosti i duhovitosti ostvarenja Beogradskog dramskog pozorišta”, piše u obrazloženju.

Nagradu publike, prosečnom ocenom 9,24 dobila je predstava “1789” Narodnog pozorišta Niš, autora i reditelja Hadija Kurića.

Festival malih pozorišnih formi

Stručni žiri 3. Festivala malih pozorišnih formi doneo je odluku da Nagradu za najbolju predstavu dodeli monodrami “Dr Feler” u izvođenju Dragana Bože Marjanovića.

“Predstava na najbolji mogući način komunicira sa publikom i pokazuje svu raskoš kako glumačke izvedbe Dragana Bože Marjanovića, tako i monodrame kao dramske forme”, saopštio je žiri u sastavu Ivan Bekjarev, predsednik, Nenad Novaković i Spasoje Ž. Milovanović.

Žiri u istom sastavu doneo je i odluku da Specijalnu nagradu dodeli Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi “Vla-vla-Vlajland cabaret” autora i reditelja Ivana Lela Lema.

“Gospođa Ecija i Ivan Leo Lemo opravdali su činjenicu da su pozorište i pozorišna umetnost prostori vanredno slobodne misli”, piše u obrazloženju.

“Doktor Feler” je i po izboru publike najbolja predstava na Festivalu malih formi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend