Muzika

Beogradska filharmonija: Onlajn probe otvorene za decu

Beogradska filharmonija saopštila je da će probe sredom od 11 časova deca moći da prate u okviru onlajn repertoara.

„Deca će moći da upoznaju muzičare koji čine orkestar i njihove instrumente. Sa željom da održi kontakt sa najmlađima koji su redovno dolazili jedne srede u mesecu na ova druženja i upoznavanje orkestra, Filharmonija će u narednom periodu, svake srede na svojim društvenim mrežama, predstavljati različite grupe instrumenata koji čine orkestar“, dodaje se u saopštenju.

Voditeljke programa su zaštitna lica filharmonijskih programa za decu – violistkinja Tamara Marinković Tomić i violinistkinja Slavica Perić.

One će na prvoj „onlajn“ otvorenoj probi upoznati najmlađe sa porodicom gudačkih instrumenata u čemu će im pomoći kolege Katarina Stanković i Filip Savić.

U periodu kada su koncertne aktivnosti i dalje obustavljene, Beogradska filharmonija nastavlja svoj onlajn repertoar, a ove nedelje nudi publici ono što joj možda najviše nedostaje – putovanja. Ove sedmice Filharmonija vodi na put oko sveta kroz svojevrsni vremeplov i upoznaje publiku sa različitim generacijama filharmoničara koji je činio ovaj orkestar nekad isad.

Najpre, sentimentalno sećanje četvrtkom odvodi na veliku meksičku turneju, davne 1994. godine, najdalju i najdužu turneju u istoriji orkestra. Radoznala publika kojoj ne smeta retro zvuk stare tehnologije moći da pogleda snimak koncerta održan u gradu Gvadalahara.

Dan kasnije, u petak od 20 časova na Jutjubu, Filharmonija vodi u Italiju, gde je orkestar 2011. godine održao božićni koncert u Ćezeni.

U okviru nedeljnog repertoara, objavljen je blog violonistkinje Mirjane Nešković o njenim iskustvim u izolaciji, kao i video-poruka violončeliste Julijana Štekela i mali deo kompozicije Šelomo, koju je ove nedelje trebalo da izvede sa orkestrom.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend