Muzika

Brus Springstin će uz novi album objaviti i dokumentarni film

Čuveni američki pevač i gitarista Brus Springstin objaviće 23. oktobra novi album i dokumentarni film o snimanju pesama.

„Bruce Springsteen’s Letter to You“ ponudiće video snimke i do sada neobjavljene arhivske snimke, javila je agencija AP.

Album, koji je snimljen za pet dana, sadrži devet pesama i još tri pesme koje Springstin nije do sada izdao, a bile su namenjene njegovom debitantskom albumu iz 1973. „Greetings From Asbury Park, N.J“.

Po pravom imenu Brus Frederik Džozef Springstin, muzičar je rođen u Long Breču 1949. godine, i pored toga što je pevač i gitarista on je i tesktopisac. Smatra se muzičkim naslednikom Elvisa Prislija, Vudija Gatrija, Pita Sigera i Boba Dilana, ali je na njega takođe dosta uticala rok i ritam i bluz muzika 60-ih godina.

Njegova najpopularnija pesma je „Born in the USA“ iz istoimenog albuma. Pesma je bila toliko popularna da su je tokom predsedničke kampanje u SAD 1984. godine svojatali i Ronald Regan i Volter Mondejl, pogrešno je tumačeći kao prosto patriotsku pesmu, umesto kao kritiku posledica Vijetnamskog rata.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend