Muzika

Dejvid Geta proglašen za najboljeg di-džeja na svetu

Dejvid Geta, jedan od najvećih muzičara i producenata u istoriji elektronske muzike i zvezda proslave 20. godišnjice EXIT festivala idućeg jula, proglašen je za najboljeg di-džeja na svetu.
Youtube screenshot

Najuticajniju globalnu listu glavnih aktera elektronske scene formiralo je gotovo 1.3 miliona glasova čitalaca DJ Mag-a koji su Dejvida Getu vratili na prvu poziciju nakon 2011, kad ju je poslednji put osvojio.

“To je stvarno neverovatno, mislim da se osećam srećnije nego prvi put!” izjavio je superpopularni Francuz koji poslednjih meseci osvaja radijske top liste hitom „Let’s Love“, još jednom sjajnom kolaboracijom sa Australijankom Siom, ali i istražuje nove smerove svojim „Future Rave“ zvukom.

Istog vikenda objavljena je i DJ Magova alternativna lista Top 100 di-džejeva na čijem 6. i 7. mestu su se našli Boris Brejcha i Nina Kraviz, još dva hedlajnera centralne proslave dve decenije EXIT festivala koja će se održati od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Glavna DJ Magova top lista donosi 100 najvažnijih i najuticajnijih di-džejeva i producenata elektronske muzike, a iza Guettine čelne pozicije u prvih 3 su se našli zvezde Exita sa prethodnih izdanja festivala Dimitri Vegas & Like Mike i Martin Garrix. Paralelno sa ovom lestvicom proglašeno je i DJ Magovih Alternativnih Top 100 koji su fokusirani isključivo na house i techno te kombinuju glasove publike sa prodajom traka na Beatport-u. Laskavu titulu broja jedan na toj listi po prvi je osvojila belgijska techno heroina Charlotte de Witte, koju je ovdašnja publika ove godine mogla videti u sklopu čak dva Exitova projekta – Life Stream sa Petrovaradinske tvrđave, te InfinitX snimljenim na budvanskom Mogrenu.

Alternativna lista donosi još nekoliko top 10 imena koja se takođe vežu za sam EXIT festival ili festivale iz Exitove porodice. Osim spomenutih Borisa Brejche i Nine Kraviz na njoj su glavna zvezda Sea Star festivala 2021. Amelie Lens na 5. mestu te hedlajneri Life Stream-a Carl Cox i Adam Beyer na drugoj i četvrtoj pozciji.

Proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdili David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibach, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosaccharide, Bokee, VTSS, SPFDJ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djoković, Lag, Insolate, Layzie, Massimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend