Muzika

Džon Ledžend: ”Nemam iluziju da muzika može spasti svet ili rešiti svetske probleme”

Umetnik koji je do sada osvojio 11 nagrada Gremi i koji je prodao višemilionske primerke svojih izdanja je objavio novi studijski album ''Bigger love''.
Youtube screenshot

Kako to Džon Ledžend vidi, svet bi trebalo podsetiti da ljubav ima moć, a njegov šesti po redu studijski album je upravo to.

Izlazak novog albuma Džon Ledžend je prvo najavio svojim fanovima:

“Presrećan sam što sa vama mogu da podelim svoj novi album. Ovo je bio trud ljubavi, nešto u što sam uložio godinu dana od začetka ideje do kreacije. Uneo sam svoje srce i dušu u ovaj album i sarađivao sa vrlo talentovanim koautorima, producentima i muzičarima. Pesme su inspirisane ljubavima mog života: mojom suprugom i mojom porodicom, kaoi bogatom tradicionalnom crnačkom muzikom koja me je napravila umetnikom kakav sam danas. Sve pesme su napisane pre korone, pre poslednjih ubistava građana od strane policije u Americi.”

Tokom ovog bolnog vremena, neki od nas se pitaju da li je u redu da se smejemo i budemo romantični, objašnjava Ledžend.

”U poslednje vreme slike crnaca u medijima su uglavnom takve da nas pokazuju sa kolenima na našim vratovima, u žalosti, ili kako izražavamo kolektivni bes. Mi osećamo sve te emocije. Ali je takođe važno da svetu nastavimo da pokazujemo šta sve znači biti crnac i čovek. Kroz našu umetnost, mi smo u stanju da to uradimo. Ovaj album slavi ljubav, radost, senzualnost,nadu, kao i otpornost, stvari koje našu kulturu čine lepom i uticajnom.”

U izjavi svojim fanovima, Ledžend je rekao: “Nemam iluziju da muzika može spasti svet ili rešiti svetske probleme, ali ja se uvek okrenem muzici da mi pomogne kroz teška vremena i znam da mnogi od vas rade to isto. Zbog toga jedva čekam da moj novi album izađe. Moj debi album koji sam objavio 2004. zove se ”Get Lifted”. Nadam se da će vas ”Bigger love” u izvesnom smislu podići ponovo, ispuniti vaša srca ljubavlju i inspiracijom i dati vam nešto uz šta ćete plesati, držati nekog za ruku,voditi ljubav”.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend