Muzika

Evrovizija 2021. u Roterdamu će biti održana uz ograničenja i epidemiološke mere

N1 screenshot
Takmičenje za pesmu Evrovizije 2021. u holandskom gradu Roterdamu održaće se u maju, uz ograničenja i epidemiološke mere zbog pandemije koronavirusa, saopštili su organizatori u sredu.

Neki će se nastupi održati uživo uz epidemiološke mere, rekli su organizatori, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika. Neke će zemlje moći da predaju snimljene nastupe svojih predstavnika.

„Takmičenje za pesmu Evrovizije vratiće se u maju uprkos pandemiji, ali u prevladavajućim okolnostima događaj je nemoguće održati onako kako smo navikli“, rekao je Martin Osterdal, izvršni direktor takmičenja.

Holandija je postala domaćin 65. izdanja Eurovizije, koju preko televizije prati oko 200 miliona ljudi, nakon što je Holanđanin Dankan Lorens pobedio na takmičenju 2019. godine sa pesmom „Arcade“.

Prošlogodišnje izdanje Evrovizije je otkazano nedugo nakon što je koronavirus stigao u Evropu, a ove godine će se polufinalne večeri održati 18. i 20. maja, a finale, u kome će učestvovati 41 država, 22. maja.

Organizatori su u oktobru rekli da razmatraju četiri scenarija u roterdamskoj „Ahoy Areni“, od relativno normalnog sa hiljadama ljudi, do onog s ograničenom publikom uz epidemiološke mere ili potpuno bez publike.

U sredu su saopštili da su još uvek najviše fokusiranu na scenario u kojem bi manji broj gledalaca mogao da prisustvuje pod „strogim zdravstvenim i sigurnosnim merama“, uključujući testiranja na kovid-19.

Kapacitet bi mogao da bude smanjen, a organizatori su već odlučili da vrate novac za sve do sada kupljene karte.

Konačna odluka o publici može biti donesena tek sredinom aprila, rekao je portparol Evrovizije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend