Muzika

Koncert svetskih zvezda kao podrška pronalaženju vakcine protiv koronavirusa

Muzičke zvezde poput Šakire, Koldpleja i Džastina Bibera održaće u subotu onlajn koncert u cilju prikupljanja donacija radi istraživanja vakcina protiv koronavirusa.
Youtube screenshot

„Umetnici imaju snagu da podstaknu promene… 27. juna, na samitu i koncertu, umetnici, naučnici i svetski lideri će govoriti jednim glasom u iskrenom i retkom trenutku globalnog jedinstva“, saopštila je Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije koja sa organizacijom Global sitizen organizuje događaj.

Događaj na kojem će učestvovati i Majli Sajrus, Dženifer Hadson i mnogi drugi, vodiće glumac Dvejn Džonson.

Podršku će pružiti i brojne poznate ličnosti, između ostalih Dejvid Bekam, Selma Hajek, Šarliz Teron, dok će na panelima učestvovati predsednica Svetske alijanse za vakcine i vakcinaciju Melinda Gejts, kao i Derik Džonson koji je na čelu najveće organizacije za odbranu crnaca u SAD.

Događaj će biti prenošen na brojnim tv mrežama, ali i na društvenim mrežama i platformama kao što su nalozi Evropske komisije na Fejsbuku, Tviteru, Jutjubu i na sajtu Global goal unite.

„Ovaj događaj će omogućiti da se ohrabri svetska zajednica koja radi na ravnopravnom pristupu zdravstvenoj zaštiti i drugim velikim nepravdama sa kojima se naš svet suočava. Ovaj trenutak u istoriji brine sve nas, onda se ujedinimo da utremo put za bolju budućnosti, za sve“, rekao je Dvejn Džonson, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Donatorska konferencija, koja se organizuje u isto vreme kada i koncert, nastavak skupa koji je održan 4. maja. Do sada je prikupljeno 9,8 milijardi evra, pokazuju podaci od kraja maja.

Kampanja „Zajednički cilj: ujedinjeni za budućnost“ (Global Goal: Unite for our Future) pokrenuta je 28. maja pod pokroviteljstvom Ursule fon der Lajen i uz podršku Blumberg filantropije (Bloomberg Philantropies), fondacije Bil i Melinda Gejts i Wellcome Trust.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend