Muzika

Nova verzija Marčelove pesme “Sveti bes”

Reč je o novoj verziji, koju je, prema originalnoj kompoziciji Radeta Sklopića Rejda napravljenoj pre deceniju i po, ovoga puta odsvirala banjalučka Rock Simfonija.

Marčelo je na njihovim koncertima već godinama rado viđen gost, a na repertoaru se, između ostalog, često nalazio i „Sveti bes”, koji za autore ima posebnu emotivnu vrednost.

Animirani spot delo je Mustafe Mulahusejnovića, vizuelnog umetnika koji se ovoj pesmi takođe vratio: u vreme njenog prvobitnog objavljivanja, nadahnula ga je za „prvu ruku” videa, kojom je u sliku pretočen deo pesme. Sada je pred publikom dovršen rad, takav da u stopu prati i dodatno dočarava atmosferu pesme.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi saradnici najavljuju čitav niz projekata na kojima marljivo rade.

“Godina nam je svima izmakla iz ruku, umesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći deo naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen” kaže Marčelo.

“Sledeća godina zato mora biti velika i puna elana. Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl objavili u februaru, biće tu i jedan zaseban mini-album za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i muzika iz predstave „Bura” i Rejdov novi samostalni kompozitorski album ’12 Rooms'” dodaje Marčelo.

“Što se pak ‘Svetog besa’ tiče, rimejk nije tu da zameni staru verziju. Zajedno sa spotom, on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vernost, ljubav i strpljenje.” izjavio je Marčelo povodom objavljivanja nove verzije pesme.

 

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend