Muzika

Novi album Tejlor Svift postao najprodavaniji u 2020. godini

Folklore, novo studijsko ostvarenje kantautorke Tejlor Svift koja je krajem prošle godine proglašena za umetnicu decenije, već osam sedmica se nalazi na prvom mestu najuticajnije muzičke lestvice u SAD, čime je postalo najprodavanije muzičko ostvarenje u 2020. godini.
Youtube screenshot

Folklore je sada zvanično prvi i jedini album koji je 2020. godine prodat u milion primeraka u SAD.

Album je objavljen 24. jula ove godine i u sebi sadrži nekoliko planetarnih mega hitova poput “Exile” i “Cardigan”.

Na albumu je sarađivala sa muzičkim herojima, pa je tako frontmen benda The National – Aaron Desner – sa njom radio na 11 pesama, dok je karantin provodio sa porodicom. Ostatak pesama napisali su Džak Antonof, Viliam Boveri i Bon Iver.

Kako je ranije napisao Dragan Ambrozić, album je vidljivo napravljen u jednom dahu, te pleni činjenicom da se radi o storiji povezanoj unutrašnjim koncima, koja se proteže kroz čitavih 16 pesama što se bave prirodom ljubavnih odnosa i izgubljenim osobama koje smo nekad voleli.

Kao da slušamo ceo jedan american gothic roman o obećanim, promašenim i nedoživljenim aferama: pred nama defiluju razni karakteri i situacije, svi do jednog prepoznatljivi po tome što nas podsećaju na slično iskustvo u našim sopstvenim životima – ono kad znate da su lepa poznanstva mogle da se razviju u velike ljubavne priče, ali su neke druge sile bile jače.

Romansa ovde funkcioniše kao suštinski sadržaj života i kroz nju se sagledava i njegov smisao.

Ovo je druga godina zaredom da Tejlor Svift ima prvi album koji je u SAD prodao više od milion kopija. To je postigla i 2019. godine sa albumom “Lover”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend