Muzika

Pol Makartni izdaje novi solo album snimljen tokom karantina

Slavni britanski muzičar Pol Makartni izdaće 18. decembra novi solo album "McCartney III", snimljen prošlog proleća tokom karantina uvedenog zbog epidemije koronavirusa.
Youtube screenshot

To je treći je deo Makartnijevog triptiha. Prvi deo “McCartney” izdat je pre 50 godina, a drugi “McCartney II”, deset godina kasnije, 1980.

Prvi album je u svoje vreme izazvao mnogo buke, jer je uz album Makartni objavio i pismo, u kojem navodi da više neće svirati sa Bitlsima. To je bila prva pisana potvrda o raspadu legendarne četvroke iz Liverpula.

Treći album će biti zapamćen, jer je Makartni u studiju sam svirao sve instrumente – klavijature, gitaru, bas gitaru i bubnjeve.

Makartni je nedavno rekao je da nije planirao da tokom ove godine izda album, ali je tokom prolećnog karantina preradio neke stare pesme koje nisu nikad objavljene što mu je dalo ideju da napravi nove pesme i snimi album.

Makartni (78) je dodao da je karantin proveo na svom imanju sa porodicom i da je svaki dan boravio u svom muzičkom studiju. To će biti njegov 18. solo album posle “Egypt Station” koji je izdat 2018. godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend