Muzika

“Rolingstonsi” objavili singl posvećen krizi koju je izazvao koronavirus

"Rolingstonsi" su, posle pauze od osam godina, objavili novi singl – "Living In A Ghost Town", posvećen krizi izazvanoj koronavirusom, a "Grad duhova" jedna je od retkih bluz numera koju su dosad snimili.

Pesma je snimljena pre godinu dana, ali je završena posle izbijanja pandemije, javio je BBC.

“Mislili smo da će odjeknuti u vremenu u kojem živimo”, izjavio je pevač Mik Džeger.

Navodi da je pesma nastala za desetak minuta.

“Napisana je o mestu koje je bilo puno života, a sada je lišeno života. Kada sam se vratio originalnim stihovima, bili su puni kuge i sličnih stvari”, rekao je Džeger, uz konstataciju da je morao da unese izmene, jer su neki stihovi bili suviše čudni i mračni.

“Living In A Ghost Town” je prva originalna pesma “Rolingstonsa” od 2012. godine, kada su na kompilaciji “Grrr!” objavljene “Doom And Gloom” i “One More Shot”. Pre toga je poslednji album sa originalnim materijalom bio “A Bigger Bang” iz 2005. godine.

Džeger se nada da će napisati više pesama u izolaciji i dodao da je krajnje neizvesno kada će bend nastaviti svetsku turneju, prekinutu zbog pandemije.

Govoreći o pandemiji, Džeger je ocenio da je mnogo ljudi izgubilo posao bez sopstvene krivice i da su “okolnosti potpuno van kontrole”.

“Ne radi se o tome da sam loše obavio posao ili nešto pogrešio, pa dobio otkaz. Pored toga, što imaš manje novca, imaš više briga, tako je mnogim ljudima izuzetno teško. Ovo je užasno vreme za sve, ali nekim ljudima je gore nego drugima”, rekao je Džeger.

IZVOR: Fonet

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend