Muzika

Stivi Vonder novim pesmama odgovara na rasizam, nepravdu, glad i koronu

Stivi Vonder objavio je dva nova singla kojima poziva na jedinstvo u vreme sistemskog rasizma i pandemije koronavirusa, i najavio da su svi prihodi namijenjeni neprofitnoj organizaciji "Feeding America" (Hranjenje Amerike).

“Where Is Our Love Song” and “Can’t Put It In the Hands of Fate,” pesme su koje je Vonder, danas sedamdesetogodišnjak, počeo da piše pre dosta godina na temu romantičnog odnosa. Ali burni događaji naterali su ga da ih preinači i prilagodi sadašnjem trenutku.

“Ako mogu išta da učinim da darom pesme pomognem da se nahrane ljudi, da im dam ljubav… to je za mene radost”, rekao je na konferenciji za novinare o pesmi “Where Is Our Love Song” (Gde je naša ljubavna pesma).

Vonder je karijeru počeo kao jedanaestogodišnjak, a svoj hit iz 1980. “Happy Birthday” iskoristio je za kampanju da se rođendan ubijenog borca za crnačka prava Martina Lutera Kinga proglasi američkim nacionalnim praznikom.

Autor koji se 25 puta okitio nagradom Gremi ispričao je da su ga za pesmu “Can’t Put It In the Hands of Fate” (Ne možeš se prepustiti sudbini) nadahnuli ulični protesti protiv društvene nepravde, zatim istraživanja za vakcinu protiv kovida i pravo glasa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend