Događaji FM Supermarket

Svirke se vraćaju u grad

Gost u FM Supermarketu bio je Danijel Panić, frontmen i pevač požarevačkog benda Čvrge. Sa Danijelom smo razgovarali o “vanrednom stanju” u muzici i novinama koje priprema ovaj bend.
Marko Veljković/Boom93

Boom93: Šta su Čvrge radile za vreme vanrednog stanja? Jeste vežbali?

Danijel Panić: Nije bilo mogućnosti za okupljanje, jer je bend Čvrge sastavljen od članova koji žive u dva grada, u Požarevcu I Kragujevcu. Mogu reći da smo kreativno utrošili vreme i ovaj period izolacije, zahvaljujuci društvenim mrežama i Internetu, mogli smo da se vidjamo I budemo kreativni. Tokom vanrednog stanja  pisali smo nove pesme, koje će uskoro biti snimljene.

Boom 93: Prateći vas na vašoj FB stranici, mogli smo da vidimo da se vaša muzika čula i emitovala u Argentini. Zahvalio si se “ermanosima” iz Argentine na podršci Čvrgama. Šta se to tačno dogodilo?

Danijel Panić: Zahvaljujući jednom čoveku koji se zove Injakin Uno, iz Argentine, muzika Čvrga, stigla je I do tog kraja sveta. Sticajem okolnosti, boravio je jedno vreme u Srbiji, dopalo mu se to šta radimo, sa svojom devojkom je bio naš gost i želeo je to da pusti I predstavi  u svojoj zemlji. Tom prilikom, snimljena je I naša prva pesma na španskom  jeziku, prepev nase starije pesme “Mojih pet minuta”, koju su Čvrge snimile na albumu prvencu. Ovih dana I ta pesma će biti prezetnovana tamo , na latino američkom govornom području I nadamo se da ce se otvoriti neka vrata I u tom pravcu.

Boom93: Imali ste posla I u regionu, pre svega ovoga sto se dogodilo sa epidemijom, popularni ste u Bosni, odlazite tamo da svirate?

Danijel Panić: Gde god su nas zvali, trudili smo se da ispoštujemo I sviramo. Koranavirus je napravio tu kočnicu, pa su svi planovi odloženi, kao u svemu, ali nisu propalie. Trebalo je da nastupimo na Bunt festivalu u organizaciji RTSa. Sam festival je odložen za sledeću godinu. Smeškao sei Beč, ali trenutno je sve stopirano I odloženo za neko buduće vreme.

Boom93: Svirke se polako vraćaju u naš grad, evo, u petak možemo da najavimo vaš nastup u klubu KB?

Danijel Panić: U petak nastupamo u klubu KB zajedno sa drugarima iz benda “The Welders” iz Kovina. SKA I dobro pivo, uvek idu zajedno I garantuju dobar provod za početak vikenda .

Milica Bainović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend