Podkast

Supermarket kulture – Emisija 04

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije. "Supermarket kulture" uređuje Goran Jovanović i redakcija Boom93.

Najnovije, četvrto po redu, izdanje emisije Supermarket kulture donosi vam mnoštvo aktuelnih informacija iz oblasti umetnosti i razgovora sa ljudima koji čine kulturnu scenu.

I u ovom izdanju fokusiramo se na festivale. U Supermarketu kulture, broj 4, čućete Nenada Jezdića, dobitnika Gran Prija Naisa na upravo završenim Filmskim susretima u Nišu, Miroslava Momčilovića, jednog od najboljih srpskih filmskih reditelja, i Vladimira Džudovića, novinara Radio Beograda i filmskog kritičara. Govorimo o nagrađenoj predstavi i glumcima na Viminacium Festu, velikom uspehu srpske kinematografije na festivalu u Karlovim Varima, gde je pobedio film “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića, predstavljamo jedno novo književno izdanje…

Očekuje vas i filmska recenzija ostvarenja Gordana Matića “Pucnji u Marseju” koje je svetsku premijeru imalo na festivalu u Herceg Novom a prvo domaće prikazivanje zabeležilo na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Emisiju Supermarket kulture možete slušati svake druge nedelje od 9h na radiju Boom93.

Goran Jovanović, urednik i voditelj emisije je i novinar, filmski kritičar, književnik. Član Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI Srbija. Objavio je knjige filmskih eseja: Američki bioskop (1998), Zlatna dekada: britanski film devedesetih (2002), Tranzicijski rulet: Istočno-evropske kinematografije u raljama tranzicije (2005) I Ruski film postsovjetske ere (2013).  Autor je romana Histerija (2008) i Euforija (2011).  Bio je član žirija filmskih festivala u Nišu (Filmski susreti, Žiri kritike), Beogradu (FEST, Žiri kritike) i Novom Sadu (Novosadska arena, Žiri kritike), selektor filmskih festivala u Požarevcu (FEMUF) i Somboru (Selekcija studentskog filma).  Dobitnik je nagrade ’’Tori Janković’’ koju dodeljuju KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) i Nacionalna koalicija za decentralizaciju (Niš).

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend