Da se razumemo

Deda Mrazevi na motorima u novogodišnjoj akciji! (FOTO)

Ozbiljnost jedne društvene zajednice ogleda se i u njenoj brizi i pomoći prema najslabijima. Primer humanosti, već šestu godinu zaredom, daju bajkeri moto kluba “Vatreni” u Požarevcu koji poslednje nedelje pred Novu godinu, obučeni u kostime Deda Mraza obilaze dnevni boravak za decu i omladine ometene u razvoju i poklanjaju deci novogodišnje paketiće. Svake godine, ovoj plemenitoj akciji se priključuju i privatna preduzeća u udruženja.

Veliki broj bajkera moto kluba “Vatreni”, u kostimima Deda Mraza, posetili su Centar za dnevni boravak dece i omladine ometenih u razvoju i deci podelili novogodišnje paketiće. Paketiće je uručilo i Udruženje “Kolo srpskih sestara” i privatna lica.

Rukovodilac Dnevnog centra za decu i omladinu ometenu u razvoju, Jasmina Turudić zahvalila se svima na ovoj tradicionalnoj humanoj akciji.

“Veliku zahvalnost i zadovoljstvo što su danas svi sa nama i veliko hvala svima koji ne samo što su prisutni sada, nego godinama unazad prisutni sa nama, tako da to zaista ima jedno posebno značenje, posebnu težinu.”, istakla je Turudić.

Deca dnevnog boravka su recitovali pesme i u znak zahvalnosti uručili čestitku moto klubu “Vatreni”.

Predstavnik “Vatrenih”, Vladimir Lovre rekao je da ova akcija u svetu postoji godinama, a oni je sprovode od 2012. godine.

“Mi iz moto kluba smo se pre šest godina organizovali. U to vreme je retko ko znao za centar za dnevni boravak i gde se on nalazi u gradu. Mi smo to čuli i rešili da im ulepšamo praznike. Tako je to krenulo spontano, evo već šest godina se družimo sa njima i oni se najviše raduju tom danu kad im dođu moto Deda Mrazovi. Dođite svi, njima je to prozor u svet. Bilo bi mi drago da bude još masovnija”, naglasio je Lovre i dodao da je novac za paketiće sakupljen iz sopstvenih sredstava, a da kompanija “Bambi” takođe učestvuje i dotira svoje proizvode za dečje paketiće.  

Bajkeri su, nakon posete dnevnom boravku, obišli centar grada, gde su se družili i fotografisali sa najmlađim sugrađanima.

 

 

 

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend