Da se razumemo

Gajić:”Signaliziraćemo im na koji način je potrebno pomoći osobama sa invaliditetom”

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Savezu gluvih i nagluvih u Požarevcu.

Predsednica  udruženja za pomoć osobama sa L down sindromom “Osmi dan” , Nevenka Gajić rekla je da u obeležavanju međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ove godine učestvuje i savet za rodnu ravnopravnost.

“Mi ćemo savetu predočiti šta udruženjima treba, da nije sve u materijalnom. Signaliziraćemo im na koji način je potrebno pomoći osobama sa smetnjama u razvoju odnosno osobama sa invaliditetom. Potenciraćemo na poboljšanju socijalnog statusa i ispunjavanju naših prava zakonom propisana, na zapošljavanju osoba sa invaliditetom i na svemu onome što postoji zapisano, propisano, predviđeno, ali do sad nije ostvareno i kroz inkluzivni sistem obrazovanja i individualni način uključivanja osoba sa invaliditetom u normalne društvene tokove života”, reklaje Gajić obraćajući se u ime udruženja “Osmi dan” i udruženja za pomoć osobama sa cerebralnom paralizom.

Savet za rodnu ravnopravnost je udruženju “Osmi dan” poklonio dve strunjače 100x200cm i stepenište, kao i materijal za radionice (flomasteri, blokovi, bojice, kolaž papir, lepak, ukrasni papiri) koji su dobili i članovi udruženja za pomoć osobama sa cerebralnom paralizom.

“Savet za ravnopravnost se konsultovao sa nama, te smo u skladu sa njihovim mogućnostima, a našim potrebama dobili strunjače, koje su potrebne za razvoj motorike, kao i stepenište koje razvija koordinaciju pokreta, što je vrlo korisno za našu decu”, rekla je Gajić.

Ona je je savetu predala poklon, edukativni priručnik za roditelje dece sa Daunovim sindromom “Rođeni osmog dana”. 

Jelena Nikolić iz saveta za rodnu ravnopravnost rekla je da će, po pitanju poboljšanja uslova osoba sa invaliditetom, u narednom periodu putem tribina vršiti edukacije kako bi podigli svest građana.

 

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend