Da se razumemo

Jednake mogućnosti za sve

Manifestacija "U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom" održana je u centru za kuluturu Požarevac.

Horskom pesmom “Deca su ukras sveta” učenika prvog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole “Kralj Aleksandar I” otvorena je manifestacija “U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom”. U programu su učestvovala i deca iz vrtića “Danica Radosavljević” koja su izvela pesmu “Ne rugaj se”, a korisnici programa podrške odraslim osobama sa invaliditetom su recitovali.

Manifestacija “U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom” je prilika da organizacije i udruženja koje se bave problemima osoba sa invaliditetom iznesu svoje aktivnosti i programe koje realizuju tokom godine.

Rukovodilac  centra za dnevni boravak  dece i omladine ometene u razvoju, Jasmina Turudić kao organizator manifestacije istakla je da se zajedničkim snagama može mnogo toga učiniti, te pružiti bolja usluga osobama sa invaliditetom .

“Udruženja i organizacije kroz svoje aktivnosti, redovne ili projektne, rade na podršci osoba sa invaliditetom različitog stepena i oblika invaliditeta, te svako ima priliku da prikaže i iskaže ono što je u 2017.  najznačajnije i najvrednije što je realizovano”, rekla je Turudić. 

Manifestacija, između ostalog, promoviše razumevanje problema sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću, podiže svest o dobrobitima integrisanja osoba sa invaliditetom u sve aspekte života i rada u lokalnoj zajednici. 

Ni ove godine se niko od predstavnika lokalne samouprave nije obratio na manifestaciji. Prisutan je bio samo zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca, Milić Jovanović, koji je pratio program. 

Podsetimo, udruženja i organizacije koje se bave problemima osoba sa invaliditetom su Centar za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, međuopštinsko udruženje civilnih invalida rata, međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Požarevac, Udruženje za negovanje zdravih stilova života “Veritas”, Međuopštinska organizacija saveza slepih i slabovidih, Društvo za dečju i cerebralnu paralizu, Udruženje 8. dan…

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obeležava se 3.decembra  i skreće pažnju da društvo radi na kvalitetnijem životu, unapređenju položaja osoba sa invaliditetu i njihovoj većoj uključenosti u sve životne tokove. Tema ovogodinjeg dana je “Transformacija ka održivom i fleksibilnom društvu za sve”.

 

 

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend