Da se razumemo

Prodaja unikatnih radova odraslih osoba sa invaliditetom

Udruženje "Veritas" će novac od prodaje unikatnih ručno rađenih ukrasa iskoristiti za proslavu Nove godine.

Udruženje “Veritas” organizovalo je prodajnu izložbu unikatnih novogodišnjih ukrasa koje su ručno izradile starije osobe sa invaliditetom.

 “Ove godine će sredstva, koja se prikupe od izložbe, biti upotrebljena za svečano obeležavanje Nove godine. Na taj način korisnici programa podrške odraslih osoba sa invalidititetom do osnivanja dnevnog boravka imaju jednu socijalnu afirmaciju, da proizvodi koje oni prave nešto vrede, mogu da se prodaju.”, rekla je Turudić predsednica udruženja “Veritas”.

Prodajna izložba radova korisnika projekta „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom – do uspostavljanja usluge dnevnog boravka” sprovodi se četvrtu godinu zaredom.  Novogodišnji ukrasi nastali su u okviru kreativnih radionica.

Turudić kaže da se naredne godine planira obezbeđivanje prostora za obavljanje delatnosti dnevnog centra za odrasle osobe sa invaliditetom, te se nada da će za godinu, dve imati prostor u kome će se obavljati ova usluga.

“Pošto se projekat radi u partnerstvu sa centrom za socijalni rad, za sada se u popodnevnim satima koristi prostor centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. To je privremeno rešenje, ali nadam se da ćemo istrajati u celoj akciji i realizovati pravo na uslugu dnevnog boravka za odrasle.”, dodaje Turudić.

 

Podsetimo, jedan od zadataka udruženja je proširenje usluge dnevnog boravka za starije od 30 godina o kome se govori se već duže vreme. Prostor od oko 150 kvadrata koji se nalazi uz centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju zadovoljio bi potrebe za proširenjem centra. Socijalnom strategijom grada Požarevca iz 2008. godine predviđeno je da se opremi novi centar, međutim usled finansijskih nemogućnosti plan nije sproveden.  Saglasnost za proširenje centra i dalje se čeka. Nadajmo se da će lokalne vlasti imati dovoljno sluha i da će preduzeti konkretne korake kako mnoge porodice ne bi ostale bez značajne podrške koju trenutno imaju.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend