Javnost i odgovornost

Grad pred Novu godinu Turističkoj odobrio 250.000 dinara za reklamiranje koncerta Van Goga

Svi još pamte human gest benda Van Gog koji se odrekao 150.000 dinara honorara za novogodišnji nastup kako bi ovaj novac bio doniran Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Manje je poznato da je za “medijsku reklamu” nastupa ovog benda Turističkoj organizaciji iz budžeta Požarevca gradsko veće 20-ak dana pred doček odobrilo čak 250.000 dinara.

Gradsko veće u Požarevcu je 10.decembra prošle godine prihvatilo zahtev Turističke organizacije ta dodatni novac iz budžeta od ukupno 390.000 dinara.   

Deo novca od  140.000 dinara tada je opredeljen za  zakup bine i binske opreme, dok je neverovatnih 250.000 dinara iz budžetske rezerve određeno za reklamu u medijima za ovaj koncert.

Nije jasno po kom osnovu su u turističkoj organizaciji, odnosno Gradu Požarevcu određivali gde će se koncert za doček reklamirati, odnosno koji mediji će biti plaćeni za reklamiranje gradskog dočeka Nove godine? Boom 93 nije bio jedan od tih medija, mada se postavlja pitanje zbog čega bi lokalna samouprava imala interes da bilo kome plaća reklamu za besplatni koncert za organizovani doček Nove godine na otvorenom?

 

Pokušali smo da saznamo koji mediji su dobili novac za reklamiranje. U kancelarijama ove ustanove nije bilo nikoga ko je ovlašćen da nam pruži ove podatke, a rečeno nam je da je direktorka odsutna zbog zdravstvenih razloga.

Grad Požarevac do danas nije izašao u javnost sa preciznim podacima koliko su iznosili troškovi organizovanog dočeka Nove godine na Trgu oslobođenja. 

Podsećamo da gradonačelnik Požarevca građanima duguje finansijski izveštaj Ljubičevskih konjičkih igara koji je prvobitno obećao do 15.oktobra 2016.godine. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend