Javnost i odgovornost

Koliko košta gostovanje u studiju za tri gosta?

Gradska opština Kostolac raspisala je javne nabavke za pribavljanje radijskih i televizijskih usluga. Kostolac nabavlja izveštavanje medija o kako je navedeno, događajima od značaja za tu gradsku opštinu. U javnoj nabavci navedeno je 11 usluga, a od ponuđača se očekuje da između ostalog istaknu jediničnu cenu usluga za iznajmljivanje polovine strane na sajtu ili jednog emitovanja vesti.

Nije poznato da li Kostolcu nedostaju vesti, pa je lokalna samouprava odlučila da raspiše javnu nabavku i plati informacije kao uslugu, u ovom slučaju radija i televizije.

Kao i prošle godine, Gradska opština Kostolac odlučila je da za usluge informisanja iz budžeta plati jednu televiziju i jedan radio koji signalom pokrivaju područje ove opštine.

Od televizije i radija očekuje se da izveštavaju sa sednica opštinskog veća, skupštine, važnih događaja u vezi kapitalne izgradnje, značajnim privrednim, kulturnim, sportskim i drugim aktivnostima. Zatim  događajima i manifestacijama koje organizuju opština i seoske mesne zajednice, da emituju specijalne emisije i reportaže po potrebi lokalne uprave, izveštavaju sa konfernecija za javnost opštinskih  funkcionera, emituju saopštenja tih istih funkcionera, emituju reklame i oglasne poruke za kampanje opštine, kao i čestitke za najznačajnije praznike, od Nove godine preko 1.maja do crkvene slave svetog Maksima Ispovednika.

Od ponuđača-medija u javnoj nabavci se zahteva da  istaknu cene reklame po sekundi, obaveštenja, malog oglasa, snimanja na terenu, gostovanja u studiju do tri gosta, emisija i reportaža, postavljanja logoa Gradske opštine Kostolac na sajtu i iznajmljivanje polovine strane na sajtu medija pružaoca usluga.

Od ponuđača, odnosno medija traži se i da istaknu cenu vesti, odnosno jediničnu cenu jednog emitovanja.

 Ponude se dostavljaju zaključno sa 31.januarom. Izbor između ponuda koje ispunjavaju uslove biće izvršen na osnovu najniže cene, što je jedini kriterijum.

Slična javna nabavka raspisana je i prošle godine, a “poslovi” su dodeljeni TV Viminacijum i radiju Stil.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend