Javnost i odgovornost

Novac na zabavu i rekreaciju

Planom nabavki za ovu godinu Grad Požarevac namerava da izdvoji do 8,4 miliona dinara za završetak trim staze na prostoru ergele Ljubičevo, postavljanje takozvanog “Zabavnog mini-avantura parka” i izgradnju lavirinta.

Ove investicije predstavnici lokalne uprave najavljivali su krajem leta prošle godine.

Izgradnja trim staze započeta je 2016. a u radove je prošle godine, prema zvaničnim izjavama uloženo oko 600.000 dinara.

Do sada je završeno trasiranje kružne staze duge 350 metara. Urađena je drenaža terena i iskop, a staza je do visine okolnog terena nasuta drobljenim kamenom i crvenom šljakom.

Do završetka radova trebalo bi da se izradi ivičnjak i završni sloj od malča. U centralnom delu kružne  staze bi trebalo da budu trasirane po dužini četiri manje staze, jedna atletska i tri sa spravama za vežbanje i preprekama. Procenjeno je da bi završetak sa pripremnim radovima trebalo da košta do 3 miliona dinara.

Približno isto bi trebalo da košta i izgradnja lavirinta – do 3 miliona dinara.  Postavljanje mini zabavnog parka sa izradom projekta trebalo bi da košta najviše oko 2,4 miliona dinara.

 

Prošle godine zvaničnici lokalne samouprave govorili su da imaju velike planove sa ergelom Ljubičevo koju su pored Viminacija označili kao glavni oslonce lokalne turističke ponude. Prošle godine je pored započete trim staze, uređena trofejna sala i manjež, obnovljena fasada centralnog objekta, kao i padoci za konje.

Za ovu godinu je najavljivan početak izgradnje biciklističke staze kojom bi moglo da se obiđe čitavo područje ergele i rekonstrukcija starog pojilišta pored velike štale.

 

Inače, izgradnja trim staze u Ljubičevu naišla je na kritike jednog dela rekreativaca koji smatraju da je lokacija suviše udaljena od grada i da ne postoji niti šetna, niti biciklistička staza koja povezuje ergelu sa gradom.

Ove godine u planu nabavki predviđeno je da se izradi projekat pešačko-biciklističke staze između Požarevca i Ljubičeva, a grad je za tu namenu izdvojio pola miliona dinara u budžetu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend