Javnost i odgovornost

Prihodi i imovina funkcionera – status uzbunjivača

Javna debata “Prihodi i imovina funkcionera - status uzbunjivača”, biće održana u utorak, 25.aprila na prvom spratu Radio cafea - Boom 93, od 18 časova.

Učesnici su:

-Zoran Stojiljković, predsednik sindikata Nezavisnost i profesor na Fakultetu političkih nauka

-Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik „Pištaljke“.

 

Zoran Stojiljković predaje političku sociologiju i političku sociologiju suvremenog društva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Tamo su ga studenti, po kvalitetu predavanja i rada sa njima, ocenili visokom ocenom – 4,11. Autor je brojnih radova i nekoliko knjiga, kao što su „Rečnik demokratije“, „Partijski sistem Srbije“, „Konflikt i/ili dijalog“, „Srbija u lavirintima tranzicije“ i „Država i korupcija“ „Uloga sindikata u tranziciji“. Donedavno je obavljao funkciju člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Vladimir Radomirović je glavni urednik “Pistaljke” koja je osnovana 2010. godine sa ciljem da izveštava o raširenoj  korupciji i nepotizmu u Srbiji, kao i da se zalaže za zaštitu lica koja prijavljuju korupciju. Ranije je bio glavni urednik nedeljnika “Reporter”, urednik na TV B92 i zamenik urednika dnevnog lista “Politika”.Dobitnik je nagrada za građansku hrabrost i priznanja Verica Barać“ za lični doprinos borbi protiv korupcije.

Portal “Pištaljka”: Naš zadatak je da istražujemo korupciju i druge zloupotrebe u vlasti, privatnim i javnim preduzećima i drugim institucijama i da štitimo prava uzbunjivača. Ako sumnjate ili imate dokaze da u Vašoj okolini neko koristi zajedničku imovinu ili svoju funkciju da bi uzeo novac ili dobio neku drugu korist, javite nam preko ovog sajta. Pištaljka će zaštititi Vaš identitet.

Debata se organizuje u okviru projekta “Hoću da znam – Transparentnost javnih finansija i odgovornost nosilaca javnih funkcija“, koji realizuje Boom 93.

Kroz serijal radijskih emisija i javnih debata, projekat ima za cilj da ukaže na značaj transparentnosti planiranja i trošenja javnih finansija, odgovornost nosilaca javnih funkcija, vladavine prava i zakona. Takođe, tekstovi na web portalu Boom 93, emisije i javni razgovori bi trebalo da ohrabre građane da se aktivnije uključe u planiranje i kontrolu lokalnih budžeta.

Projekat „Hoću da znam“  finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend