Javnost i odgovornost

Vukazić: 250.000 RSD bilo namenjeno za reklamu dešavanja oko Nove godine. Nismo potrošili ni dinar

Novac koji je gradsko veće odobrilo Turističkoj organizaciji pred Novu godinu za medijsku reklamu za doček Nove godine nije utrošen , odnosno nije ni povučen iz budžeta, rekla je Boom 93 direktorka ove ustanove, Jelena Vukazić. Podsećamo, Grad Požarevac je 9.decembra Turističkoj odobrio 390.000 dinara - 140.000 dinara za iznajmljivanje bine i opreme, kao i 250.000 dinara za „odgovarajuću medijsku reklamu za Novu godinu“.

 

Vukazić kaže da postoji više razloga zbog čega se Turistička organizacija obratila sa ovim zahtevom, između ostalog, kako je rekla, i zbog negativnih komentara na najavljeni koncert benda „Van Gog“.

„Krenuli su negativni komentari na koncert Van Goga. Drugo, postojale su promene u organizaciji Nove godine.  Sam doček dečje Nove godine po prvi put ove godine nije bio na otvorenom jer je bilo izuzetno hladno, već u Centru za kulturu. Ta medijska reklama trebalo je da pokrije sve, od paketića, Deda Mraza, kuvanja toplih napitaka, a po prvi put ove godine imali smo novogodišnji bazar koji je trebalo da bude otvoren do 15.januara. Na kraju i „Van Gog“ ulazi u to“, rekla je ona.

Kako je objasnila direktorka Turističke organizacije, sredstva na kraju nisu ni utrošena jer su uvideli da ipak postoji veliko interesovanje građana za doček.

„Medijsku agenciju nismo ni tražili jer smo videli da postoji interesovanje građana. To je novac koji je bio namenjen tome da se Nova godina najavi kroz neki džingl, reklamu, na više načina i na nekim jačim medijima i tako privuče što veći broj ljudi. Mi smo taj novac tražili na principu „zlu ne trebalo“. Prosto, ukoliko bude potrebno i ukoliko bude mali odziv ljudi jer smo videli negativne komentare. U to vreme mnogi gradovi su se odricali Nove godine, bilo je negativnih reakcija i zbog toga smo to uradili. Taj novac, međutim, nije utrošen, nije čak ni povučen iz budžeta na račun Turističke organizacije“, naglasila je Vukazić.

Upitana zašto iznos od 250.000 dinara, ukoliko se ima u vidu iznos nekih drugih troškova, direktorka je rekla da je sve bilo „za ne daj Bože“ jer sve što se ne utroši, inače se vraća u budžet.

Ona je naglasila da medijska reklama nije bila planirana isključivo za koncert „Van Goga“, već za čitavu organizaciju dočeka Nove godine i sve što će se dešavati između 20.decembra i 15.januara, ukljućujući i novogodišnji bazar.

Inače, javnost je o koncertu Van Goga prvi obavestio gradonačelnik Bane Spasović, 8.decembra na svojoj javnoj fejsbuk strani. Već sledećeg dana Turistička je uputila zahtev gradskom veću za dodatna finansijska sredstva od 390.000 dinara, što je na veću odobreno.

Podsećamo da je „Van Gog“ angažovan po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji preko Kulturno-sportskog centra za iznos koji nije mogao da prelazi 500.000 dinara bez PDV-a. Takođe, kasnije je postalo jasno da su koncert dodatno platili sponzori čiji identitet nisu hteli da otkriju ni predstavnici lokalne vlasti ni frontmen benda koji je svirao za doček u centru Požarevca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend