Javnost i odgovornost

Za Klenovnik niko ne plaća vodu

Vodu koja se potroši u selu Klenovnik od 1.avgusta prošle godine niko ne plaća, ni ogranak TE-KO, ni građani, odnosno korisnici. Ovakva situacija traje više od 5 i po meseci i do danas nije jasno zbog čega nije obnovljen ugovor o subvencionisanju potrošnje koji su mesna zajednica i Vodovod imali sa ogrankom TE-KO Kostolac?

Zbog rada kopova, meštani u Klenovniku trpe štetu jer su individualni bunari zbog rada pumpi na kopovima – presušili.

Već godinama njima se, poput stanovnika Drmna, potrošnja vode subvencioniše.

Na osnovu godišnjeg ugovora sa TE-KO Kostolac koji je istekao još 1.avgusta, ogranak je Vodovodu plaćao potrošnju do 30 kubika po domaćinstvu, a višak je komunalno preduzeće fakturisalo korisnicima.

Međutim, od kada je ugovor istekao, potrošnju više niko ne plaća. Istekom obaveze, TE-KO Kostolac ne podmiruje potrošnju, a Vodovod korisnicima ne ispostavlja račune.  

Kako su Boom 93 rekli v.d. direktora Vodovoda Igor Veselinović i njegov zamenik Miodrag Trifunović,  potrošnja koja se mesečno očitava u Klenovniku nije mala i prema  TE-KO Kostolac u prvih sedam meseci 2016.godine fakturisano je i naplaćeno oko 1,7 miliona dinara.

Međutim, poslednjih 5 meseci, Klenovnik je Vodovodu samo gubitak.

Funkcioneri Vodovoda tvrde da ne mogu da dozvole da meštani ostanu bez vode, ali i da trenutna situacija ne može da traje u nedogled.

Oni su rekli i da su se obraćali ogranku TE-KO Kostolac, ali da konkretan odgovor nisu dobili.

Zamenik gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović je Boom 93 kratko rekao da je ugovor za Klenovnik u fazi obnavljanja, ali pored toga ništa nije komentarisao.    

Pitanja koja se odnose na okolnosti zbog kojih do danas nije obnovljen ugovor o subvencionisanju troškova vode za selo Klenovnik, Boom 93 je prosledio i Ogranku TE-KO Kostolac.

Nije jasno hoće li u slučaju zaključenja novog sporazuma kostolački ogranak EPS-a pristati da retroaktivno prihvati troškove potrošnje koji su nastali nakon isteka ugovorne obaveze.

U Vodovodu tvrde da potrošnja koja je izmerena u prethodnom periodu neće biti fakturisana meštanima.

Inače, Ogranku TE-KO Kostolac Vodovod i dalje fakturiše potrošnju za selo Drmno. Međutim, za korisnike u tom naselju ugovor o subvencionisanju troškova potrošnje vode još nije istekao.

Stanovnici Klenovnika isti tretman kao potrošači u Drmnu po pitanju potrošnje vode dobili su 2013.godine. Pre 3 i po godine stopirana su sva utuženja za dugovanja koja su imali prema Vodovodu, a TE-KO Kostolac preuzeo je na sebe pokrivanje potrošnje do 30 kubika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend