Javnost i odgovornost

Zašto se rezultati analiza vode za piće kriju od građana?

Zavod za javno zdravlje nije u mogućnosti da građanima dostavlja analize kvaliteta vode za piće. Iako se radi o javnoj ustanovi, u zavodu navode da, osim naručiocu koji je platio ispitivanja, nemaju pravo da rezultate daju na uvid trećim licima.

Novinar Boom 93, Uroš Urošević zatražio je kompletne analize vode za piće, sa svih mernih mesta, koje su rađene od sredine avgusta do kraja septembra 2015.godine, odnosno do prvog nalaza poznatog javnosti koji je pokazao neispravnost vode za piće zbog povišenih koncentracija nitrata.

Međutim, u ovoj javnoj ustanovi su odbili da dostave analize, navodeći da je naručilac ispitivanja Vodovod i kanalizacija, kao i da Zavod za javno zdravlje nema pravo da rezultate daje na uvid trećim licima.

Urošević je zbog toga podneo žalbu instituciji Poverenika za informacije od javnog značaja.

On navodi da je isti zahtev uputio i Vodovodu i kanalizaciji u Požarevcu, kao i da od tog javnog preduzeća još nije dobio odgovor.

Podsećamo, voda iz gradskog vodovoda nije bila ispravna za piće od 30.septembra 2015.godine. Javnost je prvi put o tome obaveštena 7.oktobra preko radija Boom 93 koji se pozvao na saopštenje javne ustanove Zavoda za javno zdravlje koja se oglasila nakon što je novinar Urošević zatražio rezultate ispitivanja.

Nedelju dana kasnije, Vodovodu je zvanično zabranjena distribucija vode za piće i pripremanje hrane.

Pomenuta zabrana je zvanično ukinuta sredinom januara, kada je saopšteno da voda ponovo može da se koristi za piće i pripremu hrane.

U međuvremenu, javno preduzeće Vodovod i kanalizacija je protiv Uroševića podnelo krivičnu prijavu zbog uzbunjivanja javnosti i širenja panike.

Zanimljivo je da analize ispravnosti vode ni Vodovod ni Zavod nisu objavljivali javno preko svojih sajtova do zabrane distribucije u oktobru, što je jedan od razloga zbog kojih je u poslednjem navratu zatražena informacija od javnog značaja, odnosno stavljanje na uvid svih analiza tokom septembra i druge polovine avgusta.

Vodovod je u oktobru prošle godine uveo praksu da informiše građane o kvalitetu vode u Požarevcu i Kostolcu na svojoj internet strani. Ipak, građani se na ovaj način ne obaveštavaju o kompletnim  analizama sa svih 11 mernih tačaka u Požarevcu, već samo sa jedne, na izvorištu Ključ, što korisnicima ne pruža potpun uvid u stepen kvaliteta vode u sistemu koju koriste za piće i pripremanje hrane.

 

Projekat “ Hoću da znam”  (Transparentnost javnih finansija i odgovornost vršilaca  javnih funkcija) finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Boom93 i  ne odražavaju mišljenja i stavove Evropske unije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend