Ka Evropi

Do kraja godine i balon hala za mali fudbal

Tezge postavljene u Tabačkoj čaršiji sa lokalnim umetnicima i pojedincima koji nude proizvode domaće radinosti, deo su projekta prekogranične saradnje koji Požarevac realizuje sa mestom Anina u Rumuniji. U okviru ovog projekta planira se i nabavka balon hale sa terenom za mali fudbal.

Zamenik predsednika skupštine grada, Milić Jovanović i menadžer projekta, Aleksandra Đorđević iz LER-a gradske uprave, predstavili su javnosti projekat „Kultura bez granica“, koji se sufinansira sredstvima IPA programa prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije.

Cilj ovog projekta je unapređenje kulturnog turizma, promovisanje lokalnih udruženja i jačanje saradnje u pograničnom regionu.

Projektom je predviđeno održavanje kulturno-sportskih manifestacija u Požarevcu i Anini (udruženja likovnih kolonija, folklorni ansambli, horovi, ples, turnir u malom fudbalu za veterane), kao i održavanje  sajma starih zanata i proizvođača poljoprivrednih proizvoda.

Tezge koje su postavljene u Tabačkoj čaršiji deo su projekta i namenjene su neafirmisanim kulturnim stvaraocima i umetnicima. Izlagači ne plaćaju bilo kakvu naknadu, a u gradu će biti do 1.septembra.

Cilj je da ova vrsta postavki bude deo turističke ponude grada narednih godina, rekla je Đorđević.

Ona je dodala da bi u okviru projekta do kraja godine trebalo da se nabavi bina sa kompletnom opremom, ali i balon hala za mali fudbal. Prema njenim rečima, u toku je javna nabavka za projektovanje, montažu i postavljanje balon hale.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, balon hala bi trebalo da se postavi između otvorenog bazena i Dalmatinske ulice, na delu gde je sada zelena površina namenjena za rekreaciju posetilaca bazena.

Đorđević je napomenula da je ovo prvi projekat iz ipa fondova prekogranične saradnje koji je direktno odobren Gradu Požarevcu. 

Milić Jovanović je istakao da je vrlo značajno da grad aplicira i koristi sredstva prekogranične sradnje i realizuje što više ovakvih projekata.

Ukupna vrednost projekta je 502.000 evra, od čega je gradu Požarevcu pripalo 277.000 evra.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi – Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend