Ka Evropi

EU PRO dodelila sredstva lokalnim samoupravama

Kučevo, Veliko Gradište i Smederevo su lokalne samouprave koje će uz podršku Evropske unije realizovati projekte izrade tehničke i planske dokumentacije kao i projekata poslovne infrastrukture.

Opština Kučevo je na poziv EU PRO prijavila tri konkursa i sva tri su prihvaćena, a njihova vrednost je 216.000 evra.

Projekat “Pouzdano i sigurno vodosnabdevanje za stanovništvo Kučeva” odobreno je 150.000 evra, s tim da Opština učestvuje sa 27 hiljada evra. Ovim projektom je predviđena zamena 850 metara azbestnih cevi primarne vodovodne mreže, čime će biti obezbeđeno kontinuirani vodosnabdevanje stanovništva i preduzeća.

U okviru drugog projekta “Uređenje plana detaljne regulacije industrijske zone Kučeva”, planirana je izmena plana detaljne regulacije industrijeske zone. Evropska Unija je za ovaj projekat odvojila 14.170 evra, dok će opština dati 1.845 evra.

Za treći projekat “Izrada tehničke dokumentacije za Biznis inkubator centar” izdvojeno je 20.466 evra, a Opština daje 3.330 evra. Biznis incubator centar biće na usluzi nezaposlenima da kalše započnu svoj biznis.

Lokalne samouprave u Srbiji će tako realizovati dvanaest projekata koji se odnose na izradu projektno-tehničke dokumentacije, 19 projekata forumulisanja planske dokumentacije i devet projekata poslovne infrastrukture, koji će doprineti stvaranju uslova za unapređenje ekonomskih aktivnosti i privlačenje investicija.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi – Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend