Ka Evropi

Festival Kultura bez granica

U prostorijama agencije Kodeks juče je održan 7. festival Kultura bez granica u okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj festival je deo projekta "Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu", koji realizuje grad Požarevac i opština Anina iz Rumunije.

Na festivalu su učestvovali članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ i ULS „Đura Jakšić“ su imali ulogu slikara i profesora i na taj način su pokazali kulturu i tradiciju Srbije. Njima su se pridružile članice Kola srpskih sestara koje su pokazale umeće pletenja i veženja. 

Tradicionalnu srpsku i rumunsku muziku su izvodili „Novi zvučni talas“ iz Požarevca i orkestar iz Rumunije. 

Pored orkestra i folkloraca iz Rumunije, kao poseban gost bio je predsednih opštine Anina.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi – Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend