Ka Evropi

Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u Kostolcu je organizovana tribina, namenjena pre svega ženama i devojkama.

Tribina je organizovanana inicijativu Lokalnog tima u Požarevcu, a u organizaciji Kancelarije za romska pitanja u Kostolcu i lokalne samouprave.

Sa ovom pojavom, učesnike na tribini su upoznali predavači iz Policijske uprave, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad Požarevac.

Cilj tribine je bio da se podigne svest o trgovini ljudima, koja se karateriše kao kriminalni akt koji ima dalekosežne posledice kako po pojedinca tako i po društvo. Učesnicima tribine su takođe dati i saveti kako se suprotstaviti ovoj pojavi.

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 30. jul je ustanovljen kao svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u cilju podizanja svesti o ovom problemu u globalnoj javnosti.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNDOC) osmislila je akciju kojom nastoji da podstrekne ljude širom sveta, pogotovo mlade, da izraze ne samo solidarnost sa milionima žrtava trgovine ljudima, već i da im pruže podršku koja bi im vratila ono što im je ukradeno – nadu. UNDOC je posvećen da pokrene masovnu aktivnost na društvenim mrežama koristeći hashtag #igivehope koji bi trebalo da služi kao opomena za društvo, ali i što još bitnije kao podrška za sve one koje su preživeli situaciju trgovine ljudima.

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend