Ka Evropi

Zajednički trening vatrogasaca iz Rekaša i Žagubice

U okviru projekta „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš -Žagubica“ u Rekašu, u Rumuniji, održan je zajednički trening vatrogasaca Doborovoljnog vatrogasnog društva iz Rekaša i vatrogasaca iz Žagubice.

Cilj zajedničkog treninga bio je provera stečenog znanja tokom organizovanih obuka za vatrogasce za brze intervencije prilikom gašenja požara na ugroženim područjima i razmena iskustava učesnika u oblasti delovanja u vanrednim situacijama.


Tokom dvodnevnog treninga vatrogasci obe opštine razmenili su iskustva iz oblasti protivpožarne zaštite, konstantovali razlike i sličnosti kako u radu, tako i u vatrogasnoj opremi koju poseduju.

Prijem za vatrogasce iz Žagubice upriličen je u Vatrogasnom domu u Rekašu gde su domaćini prezentovali svoja iskustva, opremu, načine delovanja i rad Vatrogasnog društva iz Rekaš

Projekat „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš – Žagubica“ ima za cilj da poboljša i unapredi uslove u prekograničnim zajednicama za delovanje u vanrednim situacijama, osnaži lokalne aktere i doprinese efikasnijem delovanju u slučaju zaštite od požara, što će značajno doprineti smanjenju šteta prouzrokovanih požarima. Kroz projekat će se realizovati aktivnosti koje će identifikovati trenutnu situaciju u oblasti potencijalnih rizika, definisati strategiju reagovanja i delovanja u oblasti vanrednih situacija, unaprediti i poboljšati informisanje i znanja građana o značaju zaštite životne sredine.

Inače, projekat „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš – Žagubica“ realizuje se u okviru programa Prekogranične saradnje Srbija Rumunija, koji je finansiran od strane Evropske unije, u okviru instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA II).

Realizacije projekta započeta je u junu 2017.godine, i trajaće do novembra 2018.godine. Ukupan budžet projekta je 1.415.219,40 eura, od čega Evropska unija finansira 1.202.936,49 eura, a opštine Rekaš i Žagubica sufinansiraju projekat sa 212.282,90 eura.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi – Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend