Naše pare

Budžetska rezerva: Gvardija, turnir u odbojci, otpremnina Miomiru Iliću…

Svi već znamo da su Goran Bregović i njegov projekat Bijelo dugme za nastup u Požarevcu plaćeni 4,8 miliona dinara sa PDV-om. Izveštaj o troškovima LJKI još nije objavljen, ali izveštaj o prenosu sredstava iz tekuće budžetske rezerve otkriva plaćanja iz budžeta za pojedine izvođače.

Tako je za nastup orkestra koji je predstavljen kao “Gvardija” povodom nastupa u okviru pratećeg programa Ljubičevskih konjičkih igara plaćen iz rezerve 435.000 dinara Centru za kulturu na ime dodatnih sredstava.

Centru za kulturu odobrena su i dodatna sredstva za isplatu honorara  Tamburaškog orkestra u iznosu od 238.700 dinara.   

U nekoliko navrata isplaćivana su dodatna sredstva za organizaciju Ljubičevskih konjičkih igara, a za sređivanje trofejne sale i popravku manježa u Ergeli Ljubičevo, Direkciji za izgradnju isplaćeno je 4.548.944 dinara.

Između ostalog, iz tekuće budžetske rezerve novac je dobio i Odbojkaški klub “Mladi radnik”, 997.780 dinara za organizovanje finalnog turnira kupa Srbije u odbojci. Novac od 216.000 dinara odobren je za isplatu otpremnine za odlazak u penziju tadašnjem gradonačelniku Miomiru Iliću.

Sve isplate zaključno sa septembrom možete pogledati OVDE, od 76-84.strane.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

 

 

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend